Дата публікації:
10 січня 2022
Кількість переглядів:
307
Поділитися:

Студенти спеціальності «Журналістика» факультету ІФСК СумДУ відвідали онлайн-екскурсію до «Громадського радіо», яка стала своєрідним  призом для майбутніх медійників у рамках проєкту «Детокс для освітянок та освітян».

Разом із репортеркою та випусковою редакторкою сайту «Громадського» Аною Море студенти завітали до офісу медіа, де занурилися в робочу атмосферу: спостерігали процес редагування текстів, моніторингу новин, написання програм і ведення прямого ефіру. Також учасники проєкту відвідали онлайн-зустрічі з головною редакторкою радіо Тетяною Трощинською, виконавчим директором Кирилом Лукеренком та головою правління Андрієм Куликовим.

– Цікаво побувати на «Громадському». Незвично спостерігати за ведучими: не лише почути, але й побачити їхню роботу. Захід став корисним для нас, студентів, адже, окрім нового досвіду ми отримали запрошення на практику, – поділилася враженнями студентка Владислава Кріцька.

Студентка Олена Заведенко відмітила, що, хоча онлайн-формат не такий зручний, як версія «наживо», діяльність працівників радіо дуже зацікавила:

– Я дізналася багато нового, адже журналісти «Громадського» розповідали про концепцію своєї праці, давали поради. Приємно, що сучасні технології дозволяють відвідувати подібні екскурсії навіть на відстані. Особисто у мене виникло бажання попрацювати на цьому радіо, поспілкуватися наживо із працівниками та отримати досвід, який точно знадобиться в майбутньому.

Викладачка кафедри журналістики та філології Вікторія Сучкова зазначила:

– Ми змогли зазирнути «на кухню» «Громадського радіо», поспілкуватися з досвідченими журналістами, побачити процес радіовиробництва, не виходячи з дому. Такі заходи – чудова можливість для студентів «зміцнити» зв’язок із майбутньою професією, відчути ще більшу впевненість у зробленому виборі. Поспілкуватися з майбутніми колегами і зануритися у неповторну робочу атмосферу – це важливий досвід для студентів і викладачів.

Студенти факультету ІФСК СумДУ постійно прагнуть розвиватися, тож не втрачають жодної можливості отримати новий досвід, незважаючи на карантинні обмеження. У рамках реалізації STEAM-освіти #найкращий_факультет_галактики і далі продовжує активно застосовувати сучасні інформаційні технології та мультидисциплінарний підхід в навчальному процесі.

Каріна Чорнобук, студентка групи ЖТ-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.