TPL_SUMDU_NEWS_INFO_DATE_TITLE
18 грудня 2019
TPL_SUMDU_NEWS_INFO_HITS_TITLE
1884
TPL_SUMDU_NEWS_INFO_SOCIAL_LINKS_TITLE

28 листопада у Конгрес-центрі Сумського державного університету оголосили переможців обласного етапу конкурсу «Студент року-2019». Перемогу здобули дві представниці факультету ІФСК СумДУ: Каріна Хачатар’ян стала найкращою студенткою-медійницею, Інну Кравченко визнали найкращою студенткою-волонтеркою.

Ми поговорили з дівчатами та дізналися, як досягти успіху в своїй справі.

Як це – відчувати себе «студентом року»?

Каріна: Немає, насправді, відчуття, що я — «кращий студент-медійник». Так само прокидаюся о шостій, їду до університету, іноді запізнююся на пари. Як і раніше, обожнюю своє навчання. Ззовні змін не відбулося, окрім, звичайно, нового диплому й статуетки на стіні. Зміни відбулися всередині – зараз максимально вмотивована, хочеться працювати більше й більше. Тим паче, бачу, що можу.
Бути «студентом року» — це, перш за все, відповідальність. Відповідальність бути прикладом... Це відчуття вдячності за правильне виховання, за надані шкільні знання, за неймовірну підтримку викладачів, за віру в мене.

Інна: Не змінилося нічого – я звичайна студентка. Але приємно, що мою роботу помічають. Проте спочатку це була велика несподіванка. Така перемога додає мотивації.

Чи це перша нагорода за справу, якою займаєтеся?

Інна: У моїй скарбничці є грамота міського голови за розвиток волонтерської справи в Сумах, а також грамота за розвиток волонтерства на факультеті. Проте визнання кращим студентом є зараз найбільш значущим для мене.

Каріна: «Студент року», безсумнівно, найбільш вагома для мене нагорода. Також пишаюся сертифікатом про завершення «Літньої школи журналістики «Дня» — 2017» і дипломами за перемоги на всеукраїнських етапах різних конкурсів та олімпіад.

Скільки часу приділяєте навчанню та відпочинку?

Каріна: Чесно кажучи, цього року я працюю, певно, більше, аніж за всі курси до цього разом узяті. Чи то через випускний рік, чи то робота дається взнаки. Загалом уся «в журналістиці»: перша половина дня — в університеті, ближче до вечора — працюю. Зовсім обмаль вільного часу, але не нарікаю, бо знаю, для чого стараюся. І люблю слова «те, що сьогодні – рекорд, завтра стане нормою».

Інна: Поєдную навчання та волонтерство. Немає окремих часових рамок. Іноді різні заходи відбуваються кожного дня протягом тижня, іноді – раз на тиждень. Відпочивати встигаю. Намагаюся правильно планувати робочий день, це допомагає встигати навчатися, відпочивати та реалізовувати різноманітні проєкти. Загалом, волонтерство – невід’ємна частина мого студентського життя, на яку завжди знайду час.

Як факультет допомагає професійно розвиватися?

Інна: Дуже допомагає моя кафедра психології, політології та соціокультурних технологій. Я можу долучатися до різних заходів або організовувати свої.  Знаю, що тут буде підтримка.

Каріна: На факультеті зацікавлені в якісному розвитку та професійному зростанні студента — це однозначно. Звичайно, нереальну підтримку я маю від рідної кафедри журналістики та філології. По-перше, ніколи не відчувала браку можливостей: хотіла спробувати писати — писала і на сайти, і для «Резонансу», радіо-, телестудії в нас також завжди відкриті. По-друге, завжди буду вдячна завідувачці кафедри Олені Ткаченко: десять разів питала поради — ніколи не відмовляла, навчила й професійному, й особисто підтримувала.

Кілька порад для абітурієнтів, які лише обирають студентський шлях?

Каріна: Пам’ятати дві речі: по-перше — думки матеріальні, по-друге — немає нічого неможливого. Якщо студент хоче — він зможе! Мені це добре відомо. І не потрібно ніяких відмовок, мовляв: «працюю», «часу не вистачило». Бажання може не вистачити. А коли «гориш» мрією чи метою, весь світ тобі сприяє в її досягненні.

Інна: Не бійтеся! Пробуйте себе у різних сферах. Волонтерство мені дало багато знайомих, побувала на різних заходах, постійно чую щось нове та корисне, що потім зможу використати в житті й поділитися з іншими. Вірю, що кожен із Вас – майбутній переможець!

 

Залишається лише подякувати дівчатам за відверту розмову та надзвичайно корисні поради. Справді, потрібно вірити та не боятися йти до своєї мети, а факультет ІФСК СумДУ завжди підтримає та допоможе розкрити потенціал кожного студента.

Олексій Туча, студент групи ЖТ-71. 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.