Дата публікації:
24 грудня 2020
Кількість переглядів:
2013
Поділитися:

Студентка спеціальності «Філологія» факультету ІФСК СумДУ Алла Великодна отримала академічну стипендію Кабінету Міністрів України на I семестр 2020/2021 навчального року.

Про відзнаку Алла дізналася несподівано – отримала стипендію і здивувалася, чому така значна сума. Потім зв’язалася із деканатом, де й розповіли про призначення. 

– Я була вражена. Знала, що мою кандидатуру подали на розгляд, але розуміла, що є багато претендентів, котрі мають вищі досягнення. Пишаюся, що мої старання не пройшли марно.

Загалом Алла – ідеальний вибір Кабміну. Ось подивіться. Наполеглива, активна та комунікабельна; школу закінчила із золотою медаллю; майбутню професію обрала ще в 9-му класі, коли зацікавилася глибоким вивченням мов. До навчання в університеті поставилася з неабиякою цікавістю та відповідальністю, особливо вподобала профільні дисципліни. Постійно прагнучи поглиблювати знання, долучилася до збирання, оновлення, систематизації та критичного аналізу фактів, і як результат опублікувала кілька наукових праць.  На другому курсі почала працювати копірайтером, потім – редактором в онлайн виданні, зараз у центрі естетичного виховання керує гуртками журналістики та англійської мови. Говорить, що їй дуже подобається працювати з дітьми, тим більш – це прекрасний досвід. Протягом навчання також займалася волонтерством, прагнучи допомогти будинкам для літніх людей та притулкам для тварин.

На запитання, як знайти час на роботу й навчання, відповідає напрочуд буденно:

– Мабуть, як і всі, приходила додому після занять, займалася роботою (дякувати Богу, працювала дистанційно), а вже після 22-ї починався час виконання домашнього завдання. Іноді важко перебороти лінощі, тож обов’язково розписувала плани на день і тиждень. Це допомагає, адже втримати в голові весь обсяг завдань просто неможливо, особливо на останньому курсі, коли протягом тижня потрібно здавати звіти з практики, доповіді, презентації...

І все ж Алла має один секрет – жодного разу за всі роки навчання не прийшла до університету з невиконаним домашнім завданням. Звісно, не завжди все вдавалось на відмінно, особливо, якщо тема складна. Але дівчина вважає, що викладачі все одно бачать, де студент прагне, але щось не може зрозуміти, а де – просто махнув рукою і прослухав тему.

– Я назавжди запам’ятала слова однієї викладачки про те, що ми, звісно, можемо закинути текст у перекладач і виконати завдання в десять разів швидше, але користь від цього нульова. Тому намагалася завжди сама перекладати тексти, шукати в словниках окремі слова та фрази. Це дає простір для фантазії, чого машинним перекладом ніколи не досягнеш.

А ще Алла натхнення та енергію знаходить у творчості: у вільний час малює, читає, особливо англійською, пише вірші. До речі, минулого року отримала призове місце в номінації «Художні переклади з англійської мови» на конкурсі «Alter Ego»

#найкращий_факультет_галактики пишається такими творчими та наполегливими студентами. Вітаючи Аллу та бажаючи успіхів у майбутньому, закликаємо вірити в себе й прагнути розкривати всі наявні таланти. Повірте –ваші бажання обов’язково здійсняться.

Олена Заведенко, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.