Дата публікації:
16 листопада 2020
Кількість переглядів:
1877
Поділитися:

 Щороку 17 листопада відзначається Міжнародний день студентів – свято молодості, жаги до знань та великих звершень. І навіть карантин не стане на заваді тій творчій енергії, котру випромінюють яскраві зірочки факультету ІФСК СумДУ.

Про своє університетське життя та плани заходів на факультеті ІФСК СумДУ розповіла студентський декан Анастасія Кобелєва:

 – Цьогоріч, і не ми в цьому винні, таке драйвове свято як Міжнародний день студентів пройде в дещо незвичному форматі. Команда самоврядування планує дистанційне проведення гри «Мафія», а також челенджу з фотографіями університетського життя в соціальній мережі Інстаграм. Загалом хочу сказати, що університетські роки – важливий період для кожної людини, адже саме в цей час ми пізнаємо себе та відкриваємо приховані таланти. Мої ж студентські роки є насиченими, адже це не лише навчання, а й цікава посада, що яскравими барвами розфарбовує життя. Усім студентам, вітаючи зі святом, бажаю «тримати хвіст пістолетом», не втрачати себе, сміливо йти до мети й ніколи не боятися змінити життя на краще.

Звісно, цікавинки можна знайти і в онлайновому студентському житті, але більшість на факультеті ІФСК із ностальгією згадує ті часи, коли воно «було справжнім». Емоціями про це поділилася студентка спеціальності «Журналістика» Владислава Кріцька: 

– Насправді, переконана, студентські роки – найкращий період. Університет плюс гуртожиток – це школа життя. Тут ти не тільки вивчаєш спеціальність, а вчишся жити, набираєшся досвіду. Зараз, під час карантину, вже не так яскраво це відчувається, але коли ти на парах із одногрупниками, чи в кімнаті з сусідками, це круті відчуття. Ти розумієш, що перебуваєш у соціумі, робиш щось важливе, врешті-решт – живеш. Я особисто сумую за концертами в СумДУ. Дуже люблю «Золотий інтеграл», шоу Містер і Міс універу, «Общажник». Універ – це нові знайомства, знання, хобі, сміх і сльози, це самостійність і новий етап життя.

Про нескінченні можливості саморозвитку та яскравість на факультеті ІФСК СумДУ розповідає студент спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» Нікіта Линок:

– Моє студентське життя на рідному факультеті дуже цікаве й різноманітне, адже особисто я завжди намагаюся бути активним. Навчаючись тут, я здобув багато корисних знань і знайомств. Університет – це ще й прекрасний шанс розвивати власні навички. Наприклад, я відвідав курси підвищення кваліфікації у своїй галузі, опанував програмування, а студентське самоврядування дало можливість проявити себе та взяти участь у створенні важливих проєктів. Університетське життя можу охарактеризувати такими словами: нові знання, нові знайомства та багато можливостей для самореалізації. Цей час можна сміливо називати найкращим періодом мого життя.

Першокурсники факультету ІФСК хоч і навчалися офлайн недовго, все ж встигли відчути причетність до студентської касти. Представниця спеціальності «Філологія» Катерина Книга ділиться:

– Хоча в університеті я не так довго, але вже встигла зрозуміти, що студентські роки – найкращі в житті. До карантину ми з одногрупниками часто збиралися та весело проводили час, у гуртожитку з дівчатами разом готували, почувалися як маленька родина. Найяскравіший моментом за ці місяці – фотосесія в стилі привидів: її запам’ятаємо надовго. Також упевнена – попереду багато цікавого, що дозволить реалізувати творчий потенціал, самостійність та відповідальність, сформувати активну громадянську позицію.

Зі своєрідними емоціями, навіть трепетом, згадують своє студентство викладачі.

– Мої студентські часи, – розповідає старший викладач кафедри германської філології Світлана Єрмоленко, – справді були цікавими, активними та захопливими. У нас не було Інтернету, і перекладацька практика складалась зі спілкування з носіями мови, написання листів, зустрічей та усного мовлення. Коли вступила до університету, почала навчатися, практично все кардинально змінилося – нові друзі, нові події, нові емоції. На все життя лишилися здобуті знання. Сьогоднішнім студентам бажаю насолоджуватися цим чудовим періодом (навіть у часи пандемії), бо далі ви станете дорослими, підете працювати, обзаведетесь клопотами і життя стане зовсім іншим.

Доцент кафедри журналістики та філології Інна Гаврилюк згадує:

– В університеті я навчалася будучи і студенткою, і мамою. Тогочасне студентське життя значно відрізнялося насиченістю: сьогодні молодь має багато можливостей для саморозвитку, для них організовується та проводиться безліч різноманітних заходів, реалізується низка проєктів. Тим не менше, ми також були активними, часто збиралися групами на дні народження та різноманітні свята. І на День студентів у тім числі. Всі ті «тусовки» проходили зазвичай у гуртожитку чи на природі, бо тогочасна мережа громадського харчування не вирізнялася різноманітністю та кількістю. Яким би не було життя, однак від студентських років треба брати все, що можна взяти: драйв, емоції, смак молодості. Нашим студентам бажаю не сидіти  в чотирьох стінах, навчатися, але й не забувати про те, що поза навчанням є життя, і воно доволі цікаве.

#найкращий_факультет_галактики вітає молодь із Міжнародним днем студентів і бажає брати максимум: як у навчанні, так і в позанавчальній активності.

Карина Чорнобук, студентка групи ЖТ-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.