TPL_SUMDU_NEWS_INFO_DATE_TITLE
11 березня 2020
TPL_SUMDU_NEWS_INFO_HITS_TITLE
1933
TPL_SUMDU_NEWS_INFO_SOCIAL_LINKS_TITLE

Двадцять років тому, а саме 15 березня 2000 року, в Сумському державному університеті з’явився факультет, який об’єднав кілька кафедр гуманітарного спрямування. Так почалася історія, що подарувала нам #найкращий_факультет_галактики.

Спершу він іменувався «гуманітарним» та спеціалізувався на підготовці перекладачів, юристів і журналістів. У 2011 році спеціальність «Право» відокремилася, а наш факультет отримав назву «іноземної філології та соціальних комунікацій». 

Із часом з’явилися нові випускові кафедри, нові спеціальності. ІФСК стрімко розвивається та впевнено прямує до своєї головної мети – бути знаним, давати якісну освіту студентам, зорієнтовувати їх, надавати можливості для самореалізації, вкладати цеглинки у фундамент майбутньої професії. 

Самі ж студенти говорять про особливу атмосферу, яка тут панує. Не даремно, починаючи з 2017 року, ІФСК називають #найкращий_факультет_галактики.

Сьогодні тут 6 кафедр: германської філології; журналістики та філології; іноземних мов; мовної підготовки іноземних громадян; психології, політології та соціокультурних технологій; філософії. Близько 800 студентів проходять професійну підготовку за спеціальностями філологія (германські мови та літератури), журналістика, реклама і зв’язки з громадськістю, соціальна робота, психологія, менеджмент соціокультурної діяльності. 

Професорсько-викладацький склад – 120 осіб, із яких 9 докторів наук, більше 60 – кандидатів. Викладачі найкращого факультету галактики є учасниками міжнародних проєктів від ОБСЄ, НАТО, Міжнародної ради наукових обмінів, Goethe Institut, TEMPUS, Erasmus Mundus, GISAP, Coursera, TESOL, Британської ради та інших.

Студенти й аспіранти беруть участь у щорічних міжнародних і всеукраїнських конференціях. Такі міжнародні проєкти як «Work&Travel», німецькі академічні обміни DAAD, ZAV, CCUSA, AISEC також не обходяться без наших студентів. 

– Усе це ми виростили в хорошій університетській родині, як результат невтомної праці й терпіння викладачів, – ділиться своїми емоціями перший декан факультету Ніна Світайло. – Як ми любимо своїх дітей, так і я люблю наш факультет. Це моя друга половина життя, друга родина. Якби не було таких викладачів, таких студентів – факультет не став би найкращим. Немов один день минув – а вже 20 років…

Ніна Світайло говорить, що факультет живе та розвивається завдяки створенню нових спеціальностей, новаторських підходів у викладанні, участі в різних знакових проєктах, зацікавленості студентів і викладачів у інноваційних наукових дослідженнях.

–  Факультет ІФСК, особливістю якого є креативність, здійснює мрії, – зазначає другий декан ІФСК Лариса Валенкевич. А студенти та викладачі відзначаються небайдужістю, людяністю та здатністю до генерування інноваційних ідей. 

Лариса Валенкевич повідала й про те, що саме наш факультет одним із перших в університеті створив свій герб, профорієнтаційну відеовізитівку, а також яскраві стяги та буклети. 

Упродовж двадцяти років існування у різні часи факультет очолювали Ніна Світайло, Лариса Валенкевич, Валентин Вандишев, Валентина Опанасюк, Олена Медвідь та Олена Сушкова.

– Факультет ІФСК – ініціативна, самовіддана команда, результатом роботи якої є успіх наших випускників, досягнення та перемоги студентів і викладачів, – розповідає декан Олена Сушкова. – Молодий, але вже досвідчений факультет, відзначається креативністю та неординарністю.

Творча скарбничка повсякчас поповнюється викладацькими досягненнями та студентськими перемогами у різних конкурсах, олімпіадах і конференціях. Жоден благодійний захід в університеті не можна уявити без наших волонтерів. 

Досягти спортивного Олімпу для представників ІФСК – не проблема. Студенти та співробітники є переможцями чемпіонатів, кубків України та міжнародних змагань, Всеукраїнських універсіад, олімпійських ігор, чемпіонатів Європи та світу.  

Ось такий він, факультет ІФСК – науковий і творчий, молодий та досвідчений, видатний – унікальний, різний, особливий, рідний. І просто – #найкращий_факультет_галактики

Матеріал підготували

Катерина Шестак, студентка групи ЖТ-61;

Карина Чорнобук, студентка групи ЖТ-81.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.