Дата публікації:
14 травня 2021
Кількість переглядів:
571
Поділитися:

15 травня наукова спільнота України відзначає професійне свято. З нагоди такої події прийнято підбивати підсумки та визначати найбільш значущі результати, і факультету ІФСК СумДУ справді є чим пишатися у науковій галузі.

Чи варто говорити про всі здобутки факультету, адже вони незліченні та визнані на рівні університету й держави. Зокрема, активний розвиток і високий рівень наукових досягнень підтверджено підсумками Державної атестації закладів вищої освіти щодо провадження наукової діяльності: за напрямом «Гуманітарні науки та мистецтво», що реалізується на факультеті ІФСК, СумДУ увійшов до найвищої кваліфікаційної групи А.

Причетні до цього визначного досягнення всі викладачі, співробітники, студенти, аспіранти факультету, ті, хто розуміє важливість наукового пошуку, прагне до постійного розвитку та не боїться щоденної кропіткої праці.

А за результатами, як відомо, і шана. Із нагоди Дня науки наказом ректора СумДУ відзначено вчених і структурні підрозділи за найвищі показники в науковій діяльності. Факультет ІФСК представлено в трьох номінаціях, а саме:

«Лідер публікаційної активності» – кафедра психології, політології та соціокультурних технологій;

«Підготовка наукових кадрів» – завідувач кафедри журналістики та філології Олена Ткаченко;

«Студентська наукова діяльність» – студентка-магістрантка спеціальності «Філологія» Валерія Рава.

– Це велика честь для мене, – поділилася емоціями від відзнаки Валерія Рава. –  У першу чергу, я багато чим завдячую своєму науковому керівникові – Антоніні Прокопенко, яка завжди надихає, мотивує та допомагає у процесі дослідної роботи. Безумовно, наука – це дуже відповідальна річ, завжди хочеться зробити більше та краще, стрибнути вище власної голови. Постійний розвиток і нові цілі, азарт і виклики, мотивація та розуміння того, що можна зробити краще, підкорити нові вершини, здобути більш значні перемоги – це, мабуть, і є секретом досягнень. Усім своїм колегам-студентам, які лише стають на початку наукового шляху, бажаю натхнення, наполегливості, працьовитості та віри в себе! А досвідченим науковцям, які є нашими гідами у цьому надзвичайно цікавому й такому таємничому світі, хочеться побажати нескінченного потоку ідей та відкриття нових, ще досі незвіданих наукових горизонтів.

Відзначився факультет ІФСК й у конкурсі «Кращі молоді вчені СумДУ», який цьогоріч проводився університетом уперше. Серед молодих учених у номінації «Гуманітарні науки та мистецтво» кращим визначено старшого викладача кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Миколу Назарова.

– Безумовно радий, що напрям «Гуманітарні науки та мистецтво» представлений у конкурсі, – зазначив Микола Назаров. – Як для держави важливий гармонійний розвиток, так і для університету важливо розвивати різні наукові напрями та школи. Мій результат – це співпраця з десятками колег кафедри та факультету, з якими ми реалізували спільні проєкти та опублікували результати досліджень. Вітаю всіх науковців зі святом, бажаю й надалі бачити смисл у своїй роботі та отримувати задоволення від її результатів!

#Факультет_ІФСК_СумДУ щиро вітає усіх науковців, як молодих, так і досвідчених, із цим надзвичайним святом. Нехай вогники наукового пошуку, що горять у ваших душах, ніколи не згасають, нехай кожен день дарує вам нові відкриття та допомагає змінювати світ на краще.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.