Дата публікації:
08 квітня 2021
Кількість переглядів:
521
Поділитися:

Факультет ІФСК СумДУ підтвердив високий рівень наукової діяльності: «Гуманітарні науки та мистецтво», що культивуються у нас на факультеті, за результатами державної атестації отримали найвищі оцінки.

Днями Міністерство освіти і науки України оприлюднило результати державної атестації закладів вищої освіти щодо провадження наукової діяльності. Сумський державний університет увійшов до кваліфікаційної групи «А» за чотирма напрямами, у тому числі й «Гуманітарні науки та мистецтво».

Такий результат є значним і значимим для всіх кафедр, Центрів, лабораторій факультету, для всіх викладачів, дослідників, співробітників.

– Високі показники продемонстрували кафедри й у кількості виконаних наукових (науково-технічних) робіт, що фінансувалися вітчизняними  та іноземними замовниками, – розповідає заступник декана факультету ІФСК з наукової роботи Марина Набок. – Публікаційна активність науковців у виданнях, що індексуються базами даних Scopus та/або Web of Science, участь у національних радах та міжнародних академіях, асоціаціях, спілках, а також позитивна динаміка розвитку кадрового потенціалу забезпечили факультету успішне проходження державної атестації за найвищим рівнем.

Також уплинули на високу оцінку досягнення наших молодих учених та аспірантів. І звичайно ж – студентів, котрі активно беруть участь у наукових дослідженнях, представляють свої результати на конференціях, конкурсах та олімпіадах. Лише  за останні роки студентами отримано 37 призових місць у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за напрямами гуманітарних наук.

Декан факультету ІФСК СумДУ Олена Сушкова зазначила, що результати державної атестації – це успіх усього колективу факультету, це результат багаторічної системної роботи:

–  Атестація здійснювалася відповідно до затвердженої методики, в якій оцінювалися показники наукової діяльності, пов’язані з підготовкою кадрів, рівним оприлюднення наукових результатів і фінансуванням досліджень. На факультеті велика увага приділяється виконанню зазначених показників.

Наукові напрямки, що представляє факультет ІФСК СумДУ, вже не вперше отримують високу оцінку. Це наочно демонструє успішний розвиток наукової складової діяльності факультету, і як результат – забезпечення сучасної якісної освіти для наших студентів.

Анна Кучеренко, студентка групи ЖТ-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.