Дата публікації:
18 січня 2021
Кількість переглядів:
411
Поділитися:

Вірші випускниці магістратури факультету ІФСК СумДУ Юлії Лазуткіної (спеціальність «Філологія») опубліковано в посібнику для 5–7 класів, рекомендованому Міністерством освіти і науки України.

Пропозицію від видавництва «Соняшник» щодо публікації твору молода поетка отримала в минулому році, а сьогодні вже тримає в руках книгу «Сучасна література рідного краю», де надруковано її вірш «Леся Українка».

І це далеко не перше літературне її досягнення. У 2018 році Юлія виборола 2 місце в номінації «Проза для дітей молодшого віку. Українські автори» на VI міжнародному літературному конкурсі творів для дітей та юнацтва «Корнійчуковська премія» за повість «Ксерокс». Друге місце принесла участь у конкурсі перекладу короткої німецької прози «Kurz ist mehr» – 2018, що проводився на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» за підтримки Німецької служби академічних обмінів. Іще одним досягненням 2018 року стала публікація оповідання «Непотрібний» в українсько-канадійському літературно-художньому альманасі «Крила». А ще Юлія постійна учасниця Всеукраїнського конкурсу віршів та художнього перекладу «AlterEgo» й неодноразовий його переможець.

Цікавість до написання літературних творів з’явилася в дівчини ще в початкових класах. Говорить, що просто читала книги і намагалася створити щось подібне.

Перші літературні спроби підтримали рідні й учителі. А згодом дівчина остаточно закохалася в мистецтво слова. Тож і майбутню професію вирішила пов’язати з філологією.

Вступивши на ІФСК, Юлія продовжила відкривати для себе нові горизонти, тепер уже під керівництвом мудрих викладачів і наставників:

– За корисні поради і допомогу в розвитку літературних навичок вдячна викладачам кафедри германської філології, а також письменникам: Василеві Чубуру (редактор університетської газети «Резонас»), Анні Коршуновій, Олексію Надемлінському, – розповіла Юлія Лазуткіна.

Найбільше подобається нашій магістранці писати дитячі твори. І саме в дитячій літературі вона бачить великий потенціал, адже треба простими словами розповісти про складні істини, та ще й так, щоб зацікавити.

Звідкіля ж береться натхнення? Особливого секрету, ділиться Юлія, немає:

– У певну мить з’являється величезне бажання писати, а викликати це бажання може все що завгодно: прогулянка, спілкування з людьми, повсякденні ситуації.

Своє майбутнє дівчина хоче присвятити літературі та сподівається, що колись її твори прочитає весь світ.

#найкращий_факультет_галактики пишається своїми талановитими випускниками та бажає Юлії здійснення мрій і творчих планів.  

 Олена Заведенко, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.