Дата публікації:
05 березня 2023
Кількість переглядів:
265
Поділитися:

У другий день весни активні першокурсники-медійники факультету ІФСК СумДУ відвідали інтерактивне заняття з мінної безпеки від фахівців Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, організоване в Сумській міській галереї.

Зустріч відбулася в рамках дисципліни, яку в першокурсників викладає керівник групи з виробництва медіа-контенту Медіа-центру СумДУ Сергій Малюк.

Під час заходу відвідувачі переглянули презентацією про безпеку життєдіяльності на прикордонні, зокрема в Сумській області, ознайомилися з різними видами вибухонебезпечних предметів, серед яких: бойові частини ракет, артилерійські боєприпаси, протитанкові та протипіхотні міни, ручні гранати тощо, дізналися про методи розпізнавання та знешкодження.

Також під час заходу Сергій Малюк познайомив першокурсників із експонатами виставки «Що у твоїй голові?» — роботами нашої землячки Інни Максименко. Центральною частиною композиції в об’єктиві фотографині стала Північна Салтівка – найбільший житловий масив міста Харків, що зазнав жахливих руйнацій у ході бойових дій.

У вхідній частині галереї представлена діяльність червонохрестівців. Фотознімки та колажі з Тростянця та Охтирки, зроблені у моменти евакуації та надання гуманітарної допомоги.

Поєднання двох різних за наповненням, але спільними за метою виставок символізує незламність жителів північно-східного прикордоння України та віру в щасливе завтра.

Такий «живий формат» лекції в умовах стабільного онлайну відгукнувся кожному присутньому. Зустріч надихнула першокурсників факультету ІФСК продовжувати роботу на освітньому фронті та окреслила перспективи майбутнього у вільній від нечисті країні.

Дарина Рубан, студентка групи ЖТ-21

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.