Дата публікації:
04 березня 2023
Кількість переглядів:
269
Поділитися:

Студент спеціальності «Журналістика» факультету ІФСК СумДУ Артем Король взяв участь у триденному тренінгу «Свобода слова в умовах війни: що потрібно знати журналісту під час виконання своїх професійних обов’язків». Навчання проходило в м. Вінниця 16-18 лютого. Організатор тренінгу – громадська організація «Платформа прав людини».

Для учасників тренінгу провели кілька окремих дискусій. Зокрема, адвокати та медіаюристи Євген Воробйов і Микола Гринишак розповіли про кримінальну відповідальність за поширення забороненої інформації в умовах правового режиму воєнного стану, права журналістів у цей час, пояснювали як їх захистити.

Адвокатеса, медіаюристка та експертка з питань доступу до публічної інформації Ольга Вдовенко розтлумачила деталі Закону України «Про доступ до публічної інформації». Вона провела лекції «Доступ до інформації: хто такі розпорядники публічної інформації та яку інформацію у них можна отримати, способи отримання публічної інформації, інформація до якої доступ може бути обмежений» і «Доступ до інформації в умовах правового режиму воєнного стану. Неправомірні відмови розпорядників». Також адвокатеса пояснила як оскаржувати відмови у наданні публічної інформації й розповіла про «трискладовий тест».

Ще одним спікером тренінгу був член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, член робочої групи з розробки закону «Про медіа» Олександр Бурмагін. Він детально розповів про структуру, визначення, сферу дії та етапність набрання чинності Закону України «Про медіа», а також про правила ліцензування та реєстрації медіа, які передбачає новий закон.

Артем Король розповідає, що під час тренінгу отримав чимало практичних порад, які він неодмінно використовуватиме в роботі:

– Усі спікери дійсно є експертами в темах, про які говорять. Вони наразі активно працюють, тому їхні поради актуальні й перевірені практично. Для мене важливо аналізувати досвід колег, аби переймати цінні знання й таким чином розвиватися.



Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.