Дата публікації:
05 лютого 2023
Кількість переглядів:
254
Поділитися:

Студентка спеціальності «Філологія» факультету ІФСК СумДУ Юлія Іщенко взяла участь у Всеукраїнському літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!».

Конкурс проводиться за підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Організації українських націоналістів та Жіночого товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги. Загалом на конкурс було подано 283 роботи, переможці визначалися в п’яти номінаціях.

У номінації «Переклад поезій Олени Теліги і Олега Ольжича іноземними мовами», до участі в якій подавалася наша студентка, журі вирішило не визначати переможців та обмежитися заохочувальними відзнаками.

Як зазначив голова журі конкурсу, доктор філологічних наук, літературознавець, поет, лауреат Шевченківської премії професор Юрій Ковалів, цьогорічний Всеукраїнський конкурс відбувався за екстремальних обставин російсько-української війни, коли Україна в мотивованому спротиві московському окупантові виборює право повноцінного суб’єкта свого буття. Тому в поданих на конкурс роботах «сконцентровано квінтесенцію волі нації, людського життя на межі, в напружених випробуваннях і стражданнях, позначено віру в історичну справедливість».

За участь у літературному конкурсі Юлія Іщенко отримала грамоту, але найголовніше – це досвід та можливість продемонструвати свої талант і вміння.

Факультет ІФСК СумДУ вітає Юлію Іщенко та бажає їй творчого натхнення й підкорення нових вершин.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.