Дата публікації:
23 січня 2023
Кількість переглядів:
362
Поділитися:

20 січня на факультеті ІФСК СумДУ відбулися збори трудового колективу для звіту декана про роботу структурного підрозділу за 2022 рік – підбиття підсумків досягнень і втрат, сподівань, розчарувань і надій. Надій, найголовніше, на перемогу!

Розпочався захід із приємної місії, покладеної на першого проректора СумДУ Сергія Лєонова – вручення дипломів переможцям конкурсу «Кращий викладач очима студентів». Усього дипломи отримали 8 викладачок факультету: Ольга Сидоренко, Інна Сипченко, Станіслава Зайцева, Раїса Стоян, Олена Сушкова, Інна Гаврилюк, Наталя Дудченко.

– Дуже приємно тримати в руках такий значний стос дипломів. Це означає, що факультет активно працює і робота позитивно оцінюється нашими найважливішими стейкхолдерами – студентами, – зазначив Сергій Лєонов.

Звіт за 2022 рік декан факультету традиційно розпочала із аналізу формування контингенту. На жаль, у цьому навчальному році кількість вступників до бакалавратури суттєво зменшилася, проте спостерігаємо значне зростання кількості магістрантів – цьогорічний показник вступників на 110 % більший за минулорічний.

Позитивною є тенденція і в роботі з аспірантами. Зараз на факультеті три постійнодіючі аспірантури, на всіх курсах яких навчається 43 особи. Цьогоріч на навчання зараховано 19 аспірантів.

У звітному році уперше на факультеті створені разові ради по захисту здобувачів ступеня доктора філософії, уперше в СумДУ захищені аспіранти з галузі знань 06 Журналістика за спеціальністю 061 Журналістика. Розпочалася нова сторінка нашої діяльності. На черзі захисти з філології та філософії.

Позитивною тенденцією на факультеті є збільшення зацікавленості викладачів у різноманітних міжнародних програмах. Представників різних кафедр факультету запрошують місцеві та всеукраїнські медіа, інституції громадянського суспільства, державні установи експертами щодо тих чи інших знакових проблем сучасного розвитку України. Завдяки співпраці з творчими організаціями та спілками факультет реалізував два значні проєкти: «Привіт із України» та  «Війна студентським об’єктивом».

Серед наукових здобутків минулого року Олена Сушкова відзначила успішну реалізацію вже другий рік поспіль наукового напряму «Гуманітарні науки та мистецтво». Окрім того кафедрами факультету реалізовувалися такі значущі наукові проєкти, як гранти від Європейського союзу за програмами Erasmus+ Jean Monnet (кафедри МПІГ та ГФ), «PDD підтримка  інформаційного центру з метою надання інформації про НАТО…», «Інституційна підтримка Центру досліджень регіональної безпеки» та «Сталий розвиток Центру соціальних досліджень Сумського державного університету» (кафедра ППСТ).

Протягом року студенти радували здобутками в різноманітних міжнародних і всеукраїнських наукових, творчих, мистецьких конкурсах та олімпіадах. Прикладів саме таких досягнень немало. І це та складова, що вигідно вирізняє факультет ІФСК в Сумському університеті.

Незважаючи на кризові умови, за яких у 2022 р. відбувався академічний процес, факультет ІФСК має стабільні показники міжнародної академічної мобільності студентського контингенту, аспірантів та НПП. Загалом на факультеті виконано або виконується 13 міжнародних грантових програм: тут задіяні всі без винятку кафедри. Двоє викладачів мають гранти на річне наукове дослідження в закордонних центрах.

– Рік, яким би не був складним, минув. І якось так швидко стартував 2023, що за двадцять другим і шкодувати не хочеться. Нехай іде вже швидше зі своїм занадто розтягнутим 24 лютого. Щоправда, нехай залишить нам у спадок досвід. Дякуємо йому й за це. І наше традиційне – тримаймо кулачки. Адже успіх шанує наполегливих, – завершила свій виступ Олена Сушкова.

Про своє бачення цьогорічних досягнень і викликів, про майбутню роботу говорили завідувачі кафедр факультету Наталія Таценко, Ірина Кобякова, Ольга Сидоренко, Володимир Садівничий, Ніна Світайло, а також заступниця декана з виховної роботи Анна Зінченко. Усі вони позитивно оцінили роботу декана в 2022 році.

Подробиці й деталі звіту декана та найголовніші показники роботи факультету ІФСК СумДУ за 2022 рік подані в презентації.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.