Дата публікації:
01 грудня 2022
Кількість переглядів:
201
Поділитися:

30 листопада в Сумському державному університеті відбувся профорієнтаційний захід «День кар’єри факультету ІФСК», під час якого студенти та всі бажаючі могли познайомитися з тонкощами деяких професій, яким навчають на факультеті.

Дні кар’єри в СумДУ – серія заходів, спрямованих на допомогу студентам і випускникам у пошуках першого місця роботи. Проєкт передбачає інтерв’ю з роботодавцями – представниками підприємств і організацій різних форм власності і різних сфер діяльності.

Про особливості працевлаштування за спеціальностями факультету ІФСК студентам розповіли директорка департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА Людмила Мусіяка та представниця Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Сумській області Лариса Якубенко.

Під час інтерв’ю спікерки поділилися секретами як правильно складати резюме, готуватися до співбесіди, на що саме звертають увагу роботодавці, надали поради майбутнім фахівцям.

Розповідаючи про роботу в сфері соціального захисту, Людмила Мусіяка звернула увагу на те, що людина, яка обирає таку роботу, має бути віддана своїй справі. При цьому й сама робота, не залежно від того, яку професію отримав працівник раніше, багато чого може навчити:

– Сфера соціального захисту – добрий старт. Можу сказати зі свого досвіду – якщо людина попрацювала у соцзахисті, в інші державні структури її беруть із задоволенням, – підкреслила Людмила Мусіяка.

Лариса Якубенко поділилася своїми враженнями від співпраці з випускниками факультету ІФСК СумДУ та розповіла, що багато з них досягли успіху, дехто наразі працює в Києві.

– Вважаю, що рівень підготовки випускників достатній, – зазначила Лариса Якубенко, – але те, чи зможуть вони досягнуть успіху, залежить значною мірою від їхніх амбіцій та прагнення вдосконалюватися.

Сьогоднішнім студентам – майбутнім фахівцям Лариса Якубенко порадила не чекати, доки з’явиться вакансія, а пропонувати роботодавцеві свій досвід і бажання працювати. Порадила бути активними, опановувати різні практики роботи та вивчати іноземну мову, адже це дуже важливо. 

– Студенти, які починають працювати ще під час навчання, мають набагато більше шансів працевлаштуватися, бо вони вже заявили про себе, – підсумувала Лариса Якубенко.

Факультет ІФСК СумДУ зацікавлений в тому, щоб кожен із наших студентів знайшов не лише достойну роботу, але й своє місце в професії та житті. 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.