Дата публікації:
30 листопада 2022
Кількість переглядів:
196
Поділитися:

На базі кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ відбулась XII Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Перекладацькі інновації».

Мета заходу – надати змогу майбутнім філологам поділитися перекладацьким досвідом і представити власні лінгвістичні дослідження.

Із науковими тезами виступили бакалаври, магістри та аспіранти кафедри германської філології СумДУ, представники інших закладів вищої освіти України.

Цьогоріч учасники конференції представили доповіді на різноманітну лінгвістичну тематику, виконані на високому рівні, про що свідчила велика кількість цікавих запитань та відповідей.

Відкриваючи конференцію старший викладач кафедри германської філології Оксана Бровкіна зазначила, що такі щорічні зустрічі фахівців сприяють підвищенню рівня підготовки перекладачів, осмисленню методологічних засад мовознавства, перекладознавства та методології викладання.

Із привітальним словом виступила декан факультету ІФСК Олена Сушкова. Вона підкреслила, наскільки вагомим є внесок молодих перекладачів у розвиток лінгвістичної науки.

Завідувач кафедри германської філології Ірина Кобякова наголосила, що студенти-перекладачі СумДУ відомі не лише в Україні, вони гідно представляють свою кафедру та університет по всьому світові.

Заступник завідувача кафедри з наукової роботи Лариса Щигло зазначила, що для того, щоб глибоко та повно оволодіти матеріалом навчальних та наукових програм, необхідно передусім сформувати якості дослідника, розширити науковий світогляд, теоретичний кругозір та ерудицію; саме для цього і проводяться наукові конференції.

Більше ста молодих науковців із різних куточків України та дружніх нам країн опублікували свої доповіді у збірнику матеріалів конференції. Факультет ІФСК СумДУ бажаємо всім учасникам подальшого творчого натхнення та наукових досягнень!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.