Дата публікації:
12 листопада 2022
Кількість переглядів:
203
Поділитися:

Викладач кафедри мовної підготовки іноземних громадян Наталія Пилипенко-Фріцак та доцент Аліна Чернякова провели освітній захід «З Україною у серці», в якому узяли участь  іноземні студенти – учасники гуртка «Нащадки Гіппократа» та українські студенти. 

 Захід відбувся 8 листопада, в рамках реалізації Модуля Жан Моне міжнародної програми Еразмус+ з теми «Європейські цінності міжкультурного діалогу в освіті: міждисциплінарний та інклюзивний підходи» (EUROVALID) та у рамках проєкту «Національно-ціннісне та патріотичне виховання особистості у процесі мовної підготовки у системі інтернаціональної університетської освіти в умовах воєнного стану (онлайн формат)».

Через повномасштабне російське вторгнення на нашу землю більшість іноземних студентів вимушені були виїхати з міста, залишити Україну – країну, яка, за словами самих студенів, стала для них другою домівкою. Саме бажання висловити свою любов до України та підтримати у страшну годину, непохитна впевненість у перемозі нашої країни над ворогом об’єднали студентів, які приєдналися до заходу. З великим натхненням студенти долучилися до підготовки презентації «З Україною у серці»: розповіли про цікаві роки навчання в СумДУ, про знання, які отримали під час занять із мовної підготовки, про любов та повагу до української мови, які прищепили їм викладачі, висловили непохитну впевненість у перемозі українського народу над кривавим ворогом та у швидкій зустрічі з друзями й  викладачами у стінах рідного університету.

– Дуже боляче бачити, як моя рідна Україна, в якій пройшли найкращі роки мого студентського життя, страждає від цієї підлої та жорстокої війни, – зазначила студентка 6 курсу Саєд Мубаашера Ірфан.

Дівчину підтримали одногрупники:

– Україна стала для нас другою Батьківщиною, – підкреслив студент-медик Шубхам Кумар, – тому всі біди й негаразди відгукуються болем у наших серцях. Сьогодні громадяни різних країн світу підтримують українців, які виборюють свою свободу в жорстоких боях. Я вважаю, що ми теж патріоти, тому що любимо Україну та намагаємося підтримувати її й словом і ділом.

Шубхам Джангид висловив подяку рідному університету, усім викладачам і зазначив:

– Для мене одним із символів України є саме Сумський державний університет. Єдність у стінах університету допомагала мені емоційно зростати як людині, допомогла осягнути дійсно цінні речі для кожної людини.

Студенти молодших курсів Гавісіддаппа Карібасамма Гаанашрі, Дуппала Сай Прітам, Саін Джатін презентували доповіді про державні та національні символи України, підготували цікаві завдання вікторини.  Саєд Мубаашера Ірфан представила авторський вірш «Символи України». Українські студенти та студенти гр. МЦ.м-814 Аішварія, Анджалі Саіні та Абдул Равуф долучилися до підготовки інформації про героїчне сьогодення українського народу.

– Я захоплююся мужністю та силою українського народу, – підсумував студент Абдул Равуф. – Немає жодних сумнівів, що народ із таким незламним духом вистоїть та здобуде перемогу у війні. Бажаю перемоги та миру нашій прекрасній і любій Україні!

#найкращий_факультет_галактики вдячний іноземним студентам, котрі підтримують Україну та наш університет у складні воєнні часи! Сподіваємося, що вже зовсім скоро ми всі зможемо зустрітися в стінах СумДУ, в мирній і квітучій Україні!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.