Дата публікації:
10 листопада 2022
Кількість переглядів:
188
Поділитися:

Старша викладачка кафедри германської філології, заступниця декана факультету ІФСК СумДУ з міжнародної діяльності Алла Красуля взяла участь у міжнародній конференції «День стійкості. Чого ми можемо навчитися в кризовій ситуації».

Захід був організований СумДУ разом із німецькими партнерами: Університетом прикладних наук (м. Мюнстер) та Університетом імені Готфріда Вільгельма Лейбніца (м. Ганновер), для менеджерів вищої освіти.

У конференції взяли участь представники українських та закордонних ЗВО. Вони поділилися досвідом, потенціалом та здобутками, обговорили нові напрямки роботи, а також під час інтерактивних сесій Bar Camp мали можливість самостійно попрацювати над тематикою програми.

Переживши такі глобальні кризи, як пандемія COVID-19 чи війна в Україні, заклади вищої освіти стикаються з новими викликами, і нові аспекти стали частиною управління вищою освітою. У цьому контексті тема стійкості набула вирішального значення. Що означає стійкість у контексті вищої освіти? Що це означає для управління закладами вищої освіти? Чого ми можемо навчитися з останніх криз? Ці  та подібні питання розглядалися впродовж «Дня стійкості» («Resilience Day»), що відбувся в рамках проєкту FH Münster «THEA Ukraine X» (Мультиплікаційні тренінги для адміністраторів вищої освіти в Україні).

– Вважаю, що обговорення, впровадження та розвиток механізмів стійкості в управлінні закладом вищої освіти є важливим фактором успішної реалізації міжнародної співпраці, зокрема в умовах пандемії коронавірусної хвороби з 2019 року та воєнного стану з лютого 2022 року, – підкреслила Алла Красуля.

Захід відкрив перспективи подальшої співпраці СумДУ й, зокрема, факультету ІФСК із німецькими та українськими партнерами щодо підготовки спільних грантових проєктів у рамках потужних міжнародних програм, які фінансуються Німеччиною та ЄС.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.