Дата публікації:
02 листопада 2022
Кількість переглядів:
565
Поділитися:

Викладачі та студенти кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ взяли участь у віртуальній подорожі до Генерального директорату з питань перекладу (Directorate-General for Translation, DGT). Захід було організовано 21 жовтня на запрошення від Каунаського технологічного університету (Литва).

Учасниками подорожі стали близько 50 студентів-філологів, а також старший викладач кафедри германської філології, заступниця декана факультету ІФСК СумДУ з міжнародної діяльності Алла Красуля, доцент Олеся Єгорова, старший викладач Ірина Ущаповська.

Генеральний директорат з питань перекладу розташований у Брюсселі, забезпечує переклади письмових текстів на двадцять чотири офіційні мови Європейського Союзу. З річним випуском близько 1,5 мільйона сторінок, це найбільша служба перекладу в світі, в якій працюють близько 1750 лінгвістів.

Під час віртуальної подорожі учасники дізналися про роботу Генерального директорату, познайомилися з його співробітниками.

– Мені дійсно було цікаво відвідати таку  зустріч. Велика вдячність перекладачам, які поділились своїм досвідом, розповіли про деякі нюанси, шо виникають під час перекладу, та відповіли на всі запитання, які нас цікавили. Чекаємо ще таких зустрічей, – розповіла учасниця подорожі, студентка Марія Коршун.

– Цікаво дізнатися більше про роботу перекладача, переваги та недоліки цієї професії. Вважаю що зустріч була дуже корисною для кожного з нас, – поділилася враженнями студентка Каріна Віннікова.

– Судячи з відгуків учасників, захід став надзвичайно корисним для майбутніх перекладачів. Висловлюємо подяку доктору Дайнорі Маумевічене (Doc. dr. I Assoc. prof. dr Dainora Maumevičienė), представнику науково-дослідної групи мов та технологій Факультету соціальних наук, мистецтв і гуманітарних наук за запрошення долучитися до заходу, – підсумувала заступниця декана факультету ІФСК СумДУ з міжнародної діяльності Алла Красуля.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.