Дата публікації:
29 жовтня 2022
Кількість переглядів:
332
Поділитися:

28 жовтня на факультеті ІФСК СумДУ відбулась онлайн-конференція «Навчальний процес очима студентів». Учасниками конференції стали студенти різних курсів факультету, декан Олена Сушкова, а також завідувачі кафедр і викладачі.

Під час заходу присутні ознайомилися з результатами опитування, проведеного студентським деканатом, щодо якості освіти на факультеті. Згідно з результатами опитування більшість студентів задоволені основними аспектами навчального процесу: розкладом, рівнем підготовки викладачів до лекцій та практичних занять, критеріями оцінювання.

Проте, висловлювалися й деякі побажання щодо поліпшення якості навчального процесу. Наприклад, першокурсників не влаштовують заняття в суботу, але, як зазначила декан факультету Олена Сушкова, це вимушена міра, викликана тим, що навчання перших курсів розпочалося пізніше, й виникла потреба надолужити матеріал. Також студенти зауважили, що не завжди мають можливості стежити за своїми оцінками протягом періоду вивчення дисципліни, на що завідувачка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Ніна Світайло запропонувала викладачам повідомляти оцінки через старост.

Окремо говорили про участь студентів у програмах академічної мобільності.  Попри те, що #найкращий_факультет_галактики – перший серед факультетів та інститутів університету за рівнем участі у відповідних програмах, залученість студентів до цього процесу ще не достатньо висока – є над чим працювати.

Загалом захід став дуже цікавим і корисним як для студентів, так і для викладачів факультету ІФСК СумДУ. Наприклад, своїми думками щодо онлайн-конференції поділилася студентка Анастасія Веремеєнко:

– Хоч у мене особисто не виникає проблем із навчальним процесом, було цікаво ознайомитися з результатами опитування та дізнатися, які проблеми існують в інших студентів. У свою чергу викладачі запропонували грамотні шляхи вирішення питань і, я сподіваюся, що навчання стане ще кращим та простішим.

Ознайомитися з результатами опитування можна тут.

Ілля Деулін, студент групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.