Дата публікації:
29 жовтня 2022
Кількість переглядів:
737
Поділитися:

Факультет ІФСК СумДУ активно реалізує різноманітні програми міжнародної академічної мобільності, як очної так і віртуальної – чудова можливість для наших студентів і викладачів отримати нові знання, міжнародний досвід, цікаві знайомства й відкрити для себе нові перспективи.

Так нещодавно за сприяння студентського самоврядування факультету ІФСК та за підтримки заступниці декана з міжнародної діяльності Алли Красулі на факультеті відбувся захід для студентів, присвячений актуальним програмам і можливостям академічної можливості.

Під час зустрічі представниця Студентської агенції з академічної мобільності СумДУ Анжеліка Кальченко розповіла про сутність і принципи академічної мобільності у Сумському державному університеті, а також надала інформацію щодо актуальних стипендіальних пропозицій від партнерських університетів.

Власним досвідом участі в програмі академічної мобільності з присутніми поділилась студентка кафедри германської філології Карина Ведмидера, яка наразі навчається за програмою академічної мобільності у Тартуському університеті, Естонія. Вона розповіла про перші тижні навчання, а також – про виклики та переваги навчання за кордоном, зокрема за програмами мобільності.

Гості заходу мали можливість поставити питання та отримати вичерпні відповіді від організаторів.

– Програми міжнародної академічної мобільність – це можливість для студентів навчатися, стажуватися чи проводити наукову діяльність в іншому закладі вищої освіти або науковій установі. Здобувши новий досвід за кордоном, студенти формують не лише фахові компетентності, але також розвивають низку м'яких навичок. Україна потребуватиме висококласних фахівців задля відновлення й розбудови у післявоєнний час. Тому, участь студентів у таких програмах – це підґрунтя для подальшої інтеграції нашої країни до міжнародного наукового та освітнього простору і внесок у нашу спільну перемогу, – зазначила заступниця декана з міжнародної діяльності Алла Красуля.

Запрошуємо студентів #найкращого_факультету_галактики приєднатися до телеграм-каналу «ІФСК: Академічна мобільність, гранти, стажування, тренінги» за покликанням: https://t.me/ifsk_international. Також актуальну інформацію про програми академічної мобільності можна отримати на сайті: https://sumdu.edu.ua/uk/international/academic-mobility.html.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.