Дата публікації:
13 жовтня 2022
Кількість переглядів:
264
Поділитися:

Студентка кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ Дарина Гудакова взяла участь у міжнародному книжковому фестивалі Lviv Book Forum, який проходив із 6 до 9 жовтня в онлайн форматі.

У межах форуму було проведено близько двадцяти заходів за участі більш ніж сорока авторів із різних куточків світу. Головною темою цьогорічного книжкового форуму стала війна в Україні, тож усі заходи акцентували увагу саме на цьому питанні. Також говорили на такі теми, як жінки та війна, гроші й культура, пропаганда, воєнні злочини і пам’ять.

 – Я вперше брала участь у подібному форумі, та була вражена, наскільки добре все організовано. Про захід я дізналася з Інстаграму улюбленого письменника Ніла Ґеймана – він став спікером одного із заходів форуму. Із перших днів повномасштабного вторгнення письменник підтримує Україну, допомагає біженцям, –  розповіла Дарина.

Важко переоцінити важливість проведення цьогорічного форуму, адже такий захід – можливість пояснити іноземцям, що й чому зараз відбувається в нашій країні, порушити важливі, часто незручні, теми. Окрім того організатори прагнули показати українській аудиторії, наскільки наші автори важливі для міжнародної читацької спільноти. Вражає безпрецедентна підтримка представників різних країн, їхня готовність допомагати нам у боротьбі з агресором.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.