Дата публікації:
11 жовтня 2022
Кількість переглядів:
436
Поділитися:

З ініціативи Сумської обласної організації Національної спілки журналістів України, Сумського прес-клубу, викладачів факультету іноземної філології та соціальних комунікацій СумДУ влітку стартувала акція «Привіт із України». Її мета полягала в тому, щоб створити в десяти школах Німеччини українські інформаційні куточки. До ініціативи долучилися місцеві художники, письменники, майстри народної творчості, дизайнери.

Про один із таких куточків, що створений у місті Бланкензе, розповідає газета «Märkische Allgemeine Zeitung» у матеріалі «Бланкензе: Український куточок у школі позбавляє дітей від туги за батьківщиною» [«Blankensee: Ukraine-Ecke an der Schule lindert Heimweh der Kinder»]. Ідеться, зокрема, про те, що в коридорі початкової школи Бланкензе встановлено український куточок під гаслом «Привіт із України». Там представлені традиційні вишиті сорочки, книги українських авторів, інформаційні брошури рідною мовою, малюнки, вироби ручної роботи.

Директорка школи Франка Рехлін-Груль в інтерв’ю виданню зазначила, що вона відразу підтримала таку ініціативу. А в перші хвилини відкриття куточка виникло жваве обговорення серед українських школярів, низалися спогади про рідну Батьківщину.

У публікації газети також зазначається, що окрім школи в Бланкензе, у цій ініціативі беруть участь ще дев’ять шкіл із Дрездена, Штутгарта й Берліна.

Реалізовують проєкт у Сумах доценти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ: Алла Ярова – медіаекспертка, Алла Федорина – координаторка ГО «Сумський прес-клуб», Володимир Садівничий – голова обласної організації Національної спілки журналістів України.

– У підготовці українських інформаційних куточків дві мети. Перша – підтримка дітей, котрі через початок повномасштабного воєнного вторгнення РФ в Україну змушені виїхати за кордон. Друга – боротьба з російською інформаційною пропагандою в навчальних закладах Європейських країн. Робота триває, – зазначив Володимир Садівничий.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.