Дата публікації:
11 жовтня 2022
Кількість переглядів:
297
Поділитися:

На кафедрі мовної підготовки іноземних громадян факультету ІФСК СумДУ відбулися навчально-виховні онлайн заходи, присвячені святкуванню Європейського дня мов.

Захід «Європейська двомовність – рівноправ'я усіх мов» зі студентами групи МЦ.м-837і провела асистент кафедри Станіслава Зайцева. Під час заняття було порушене питання важливості використання в офіційних установах Європейського Союзу не лише англійської, французької, німецької, а й інших мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття.

Викладач Наталія Пилипенко-Фріцак та доцент Аліна Чернякова  організували урочистий захід «Європейський день мов – свято, що єднає країни», в якому взяли участь іноземні студенти – учасники гуртка «Нащадки Гіппократа» та студенти груп МЦ.м-107 і МЦ.м-116.

Від імені індійських студентів Саєд Мубаашера Ірфан привітала усіх зі святом і прочитала авторський вірш.

– У вірші я хотіла сказати про красу української мови, про свою любов до неї й про свою впевненість в тому, що Україна переможе у жахливій війні, – зазначила Саєд Мубаашера Ірфан.

До навчально-виховного заходу студенти підготували презентацію, представили доповіді про історію та мету свята, про найбільш поширені мови та мови, що перебувають на межі зникнення. Прикрасою заходу стали малюнки студентів Абзал Кхан Абсана, Кумар Маніш, Гавісіддаппа Карібасамма Гаанашрі, Дуппала Сай Прітам, Саін Джатін, які презентували своє бачення багатого мовного та культурного розмаїття Європи.

Студент Шубхам Кумар зазначив, що мови зображають різні культури й водночас є ключем до розуміння цих культур, і підкреслив, що свято не тільки нагадує про те, що існує багато мов, але і спонукає людей різних країн вивчати їх, заохочує до співпраці, діалогу та взаєморозуміння.

Гавісіддаппа Карібасамма Гаанашрі зауважила, що мовне різноманіття є інструментом досягнення глибокого міжкультурного розуміння та  ключем до багатої та неповторної культурної спадщини кожного народу.

Попри те, що сьогодні іноземні студенти через війну в Україні перебувають у різних куточках світу, Європейський день мов став святом, яке об’єднало в дружньому колі небайдужих до краси мов.

Факультет ІФСК СумДУ дякує іноземним студентам за активність у  навчально-виховних заходах і бажає нових досягнень у вивченні мов!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.