Дата публікації:
19 лютого 2022
Кількість переглядів:
355
Поділитися:

Студенти четвертого курсу спеціальності «Філологія» факультету ІФСК СумДУ зустрілися з випускницею спеціальності, нині – директоркою сумської мовної школи «Greenland» Аліною Северин. Захід відбувся 15 лютого у рамках дисципліни «Методика викладання іноземних мов», у режимі онлайн. Організували зустріч викладачка кафедри германської філології Анна Зінченко та доцентка Світлана Баранова.

Під час зустрічі Аліна Северин поділилася зі студентами власним досвідом роботи у сфері викладання іноземних мов, а також розповіла про деякі особливості методичної роботи в мовній школі «Greenland». Окрему увагу гостя приділила роботі з різними віковими категоріями учнів школи. За її словами, на першому занятті дуже важливо дізнатися в учня про його особисті причини вивчення іноземної мови:

– Кожна людина приходить із певним запитом. Саме тому викладачеві вкрай важливо зрозуміти мотивацію учня до вивчення іноземної мови, аби вибудувати правильну стратегію навчання та підібрати методики.

Родзинкою зустрічі стала презентація нової методики викладання іноземної мови Dogme language teaching, яка базується на комунікативному підході до навчання. За цією методикою в основі навчального процесу лежить не матеріал із підручників або роздруківок, а постійна комунікація між викладачем та учнем. Теми для спілкування та опрацювання обирає сам студент, натомість викладач лише підказує та спрямовує. За словами Аліни Северин, така методика є ефективною для тих, хто бажає якнайшвидше опанувати навички говоріння іноземною мовою.

Для майбутніх випускників-філологів факультету ІФСК СумДУ зустріч із колегою-практиком стала чудовою можливістю ознайомитися з новими підходами до навчання іноземним мовам, а також – мотивацією покращувати свої професійні навички.

Марія Гарцунова, студентка групи ПР-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.