Дата публікації:
11 грудня 2021
Кількість переглядів:
294
Поділитися:

Представники факультету ІФСК СумДУ взяли участь у телевізійному проєкті «Дебати», що демонструється на UA:СУМИ. Тема випуску – «Громадянська VS професійна: за якою журналістикою майбутнє?».

Сторону професійних журналістів представляв завідувач кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Володимир Садівничий. Сторону громадянських журналістів – режисер та сценарист документальних фільмів Валерій Балаян.

У програмі взяли участь доцентка кафедри журналістики та філології, заслужена журналістка України Алла Федорина, випускниця спеціальності «Журналістика», а нині заслужена журналістка України, засновниця агенції позитивних новин Інна Битюк, студентка-журналістка Міла Ляшенко. У студії працювала і «Дебати» провела наша випускниця-журналістка Олена Бурнос.

Найголовніше в дискусії – намагання учасників знайти суттєву різницю й подібність між професійною журналістикою та громадянською, яку ще називають громадською та суспільною. Аргументуючи свою позицію, сторони говорили про правдивість і продажність, професіоналізм і самодіяльність, про «вкалування» і роботу «за нагоди», оперативність і розкачування, відповідальність і безстороннійсть, безграмотність і високий рівень стандартизації тощо.

Загалом обидві сторони дискусії зійшлися на тому, що глибинно проблемні теми не розробляють ні журналісти, причетні до професії безпосередньо, ні активісти галузі.

Коментуючи «Дебати» поет, журналіст, редактор, викладач Василь Чубур зауважив:

– Передача корисна. Хто здатен, той зрозуміє з виступів опонентів, хто є хто.

#Найкращий_факультет_галактики, і на цьому варто наголосити, вже не вперше бере участь в одному з найпопулярніших телепроєктів «Дебати» на UA:Суми. Нашим викладачам, студентам, випускникам дійсно є що сказати.

Переглянути «Дебати» можна на Youtube-каналі за посиланням https://sm.suspilne.media/episode/53432

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.