Дата публікації:
22 жовтня 2021
Кількість переглядів:
427
Поділитися:

23 жовтня в Україні відзначається професійне свято працівників рекламної галузі. Представники факультету ІФСК СумДУ також із радістю святкують День рекламіста, адже саме тут здобувають освіту майбутні професіонали цього мистецтва.

Професія рекламіста – унікальний синтез творчих і аналітичних складових, адже кожен рекламіст – це художник, письменник і управлінець одночасно. Серед наших випускників і студентів – піарники, маркетологи, прессекретарі, графічні дизайнери, копірайтери, фахівці зі зв’язків із громадськістю та пресою. Професія рекламіста є особливою також завдяки своїй мобільності: після завершення навчання багато випускників їдуть до омріяних міст, і там уже надихаються на нові рекламні шедеври.  Але куди б не вони не подалися, кожен завжди з теплотою згадує рідний факультет, який допоміг знайти себе та свою стихію.

Марина Москович, випускниця освітньої програми «Реклама і зв’язки з громадськістю», зараз працює в медіа-центрі рідного університету. Говорить, що в рекламі безліч напрямів для самореалізації, і часом навіть не знаєш, який спробувати першим.

– Багато хто вважає, що для рекламіста головне вміти малювати та розбиратись у фотошопі. Однак реклама не обмежується лише дизайном. Вона взагалі нічим не обмежується. Тут знайдеться місце і тим, кому ближче до душі писати тексти, і тим, хто вміє знімати цікаві відеосюжети. Головне – бути креативним, оригінальним та не боятися братися за щось нове.

Також для рекламіста важливо йти в ногу з часом, адже світ ніколи не стоїть на місці. Щодня для фахівців відкриваються нові можливості та шляхи розвитку. Валентина Немеш, зокрема, поєднує навчання в магістратурі з роботою графічним дизайнером:

– Найбільше задоволення мені приносить розробка бренду з нуля, а коли за кілька місяців бачу свою роботу в магазинах по всій країні, отримую неабиякий прилив енергії та бажання працювати ще наполегливіше.

Випускники розповідають, що своїм успіхом у професії завдячують викладачам кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, адже отримують від них не лише знання, а ще підтримку й натхнення. Самі ж викладачі завжди готові допомагати майбутнім фахівцям та мотивувати їх до нових звершень.

Із професійним святом усіх студентів і випускників-рекламістів привітав заступник завідувача випускової кафедри Ярослав Яненко:

– Бажаю натхнення, креативності, неординарності та цілеспрямованості! Шукайте себе та прекрасні ідеї. Самореалізовуйтеся та самовдосконалюйтеся, і нехай вам щастить!

#найкращий_факультет_галактики вітає усіх працівників рекламної галузі та майбутніх фахівців високої руки з професійним святом. Нехай ваше навчання буде наполегливим, ідеї – неповторними, реклами цікавими та дієвими, робота приносить задоволення і поєднується з натхненням.

Анастасія Кизим, студентка групи ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.