Дата публікації:
19 червня 2021
Кількість переглядів:
700
Поділитися:

Студентка спеціальності «Філологія» факультету ІФСК СумДУ Альона Коваленко отримала академічну стипендію Кабінету Міністрів України на ІІ семестр 2020-2021 навчального року.

Альона вчиться на «відмінно», а також бере активну участь у різноманітних конкурсах і проєктах. Особливо багатим на досягнення виявився останній рік: дівчина посіла I місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з перекладу та II місце в конкурсі віршів і художнього перекладу «ALTER EGO» (номінація «Художні переклади з німецької мови»), стала членкинею фокус-групи СумДУ в рамках Всеукраїнського опитування «Ціннісні орієнтири українського студентства», а також представила власне дослідження на конференції «Перекладацькі інновації».

– Секрет успішного навчання такий: готовність до часозатратних викликів, робота на максимальний результат, оригінальність, постійне самовдосконалення, особливий підхід до кожної навчальної дисципліни, – поділилася стипендіатка. – Керуючись цими принципами, з першого курсу поповнюю свою скарбницю академічних звершень. Відтак встановила особистий рекорд – першість у рейтингу успішності протягом п’яти років. Із кожною новою перемогою потяг до знань неначе підживлюється та набирає нових обертів.

Про те, що її кандидатура розглядається на призначення стипендії Кабінету Міністрів України, Альона дізналася в післяноворічний період:

– Подумала, ось вони, перші чудові новини 2021 року! А вже остаточна звістка про призначення стала приємним завершальним акордом п’ятого курсу. Та я переконана, що останніх перемог не буває. Хочеться подякувати викладачам за неоціненну роль у сприянні науковим пошукам, нарощенні професійних та надпредметних навичок.

Своїм колегам-студентам дівчина радить не боятися труднощів, адже нове завжди приносить нове.

– Якщо раніше не брав участь у конкурсі – спробуй! Маєш креативну ідею – дай суспільству знати про неї! Крім того, пам’ятай, one defeat does not define you (укр. одна поразка не визначає, ким ти є в цілому). Варто вірити в себе та йти вперед!

Факультет ІФСК СумДУ вітає Альону Коваленко з призначенням стипендії та бажає подальших звершень, самореалізації й запалу!

Каріна Чорнобук, студентка групи ЖТ-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.