Дата публікації:
23 травня 2021
Кількість переглядів:
394
Поділитися:

Представники факультету ІФСК СумДУ взяли участь у міжнародному семінарі з питань стійкості та безпеки «НАТО та Україна: чому ми хочемо зробити націю стійкішою?», що відбувся 19-21 травня в Конгрес-центрі університету.

Організаторами заходу виступили Центр досліджень регіональної безпеки СумДУ й Міжнародний центр оборони та безпеки (ICDS) у партнерстві з програмою співпраці в сфері розвитку «Стійка Україна» за підтримки програми НАТО «Наука заради миру та безпеки». Учасники семінару – представники влади, громадських організацій, науковці, міжнародні експерти, журналісти.

– Головна мета семінару, – зазначив керівник Центру досліджень регіональної безпеки СумДУ, старший викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Микола Назаров, – обмін досвідом. Дуже приємно, що в нас є можливість приймати українських та міжнародних експертів, створити платформу для обговорення важливих питань стійкості та безпеки, протидії соціальним конфліктам і формування національної ідентичності.

Університет приділяє багато уваги інформаційній безпеці, зокрема здійснюється підготовка за спеціальностями «Кібербезпека», «Журналістика», «Екологія», функціонує військова кафедра. За підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні в СумДУ створено Центр досліджень регіональної безпеки.

У ході роботи семінару відбулися панельні дискусії, присвячені питанням трансформаційних ефектів міжнародної співпраці; управління соціальними вразливостями для протидії гібридним загрозам; регіональних аспектів формування національної стійкості; характеристики вимірювання стійкості на національному, громадському та особистому рівнях, іншим  ключовим аспектам національної стійкості. Обговорювалася проблема медіаграмотності та маніпулятивних впливів.

20 травня учасниці семінару: директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне та керівниця проєктів Центру Світлана Ротаєнко відвідали головний кампус СумДУ. На зустрічі також були присутні керівниця Координаційного центру гуманітарної політики, завідувачка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Ніна Світайло та керівник Центру досліджень регіональної безпеки СумДУ Микола Назаров.

За словами Вінети Кляйне, вона чула багато позитивних відгуків про СумДУ і нарешті мала можливість особисто переконатися у їх правдивості.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.