Дата публікації:
29 квітня 2021
Кількість переглядів:
530
Поділитися:

Факультет ІФСК СумДУ здобув вісім призових місць у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузей знань і спеціальностей. Це найкращий результат за останні десять років.

У галузі «Соціальна робота» диплом ІІ ступеня здобула студентка кафедри психології політології та соціокультурних технологій Інна Кравченко (науковий керівник – доцент Олена Купенко).

Тема наукової роботи Інни Кравченко: «Соціальна профілактика проблеми торгівлі людьми із застосуванням форум-театру в online-форматі». Робота будувалася у кілька етапів – спочатку реалізовували низку фокус-груп серед студентів із різних областей щодо рівня їх обізнаності в проблемі. Далі, на основі отриманих результатів, проводили форум-театр. Дівчина із захопленням розповідає про свій проєкт та підкреслює, що призове місце – не тільки її заслуга, адже у реалізації було задіяно кілька осіб:

– Колосальна роль у проєкті належить науковому керівникові – Олені Купенко. Вона професіонал своєї справи: вислухає ідею, надасть коментарі, відповість на всі запитання, готова допомагати й підтримувати. Більше того, завжди на зв'язку, що дуже необхідно коли працюєш в онлайн-форматі. Також є група непрофесійних акторів нашого форум-театру – це студенти спеціальності «Соціальна робота». Саме вони показували сцену в основі якої лежить проблема торгівлі людьми.

Результатом студентка задоволена, говорить, що перемога – це приємно, особливо, коли працюєш у команді однодумців. Але найважливіше – розуміння, що робота приносить практичну користь людям.

Двома дипломами ІІ ступеня поповнилася скарбничка кафедри журналістики та філології.

У галузі знань «Журналістика» нагороду вибороли Анастасія Дєдова та Діана Зубар (науковий керівник – доцент Олена Сушкова). «Українська мова та література (з методикою їх викладання)» принесла диплом ІІ ступеня Лейлі Вишняк (науковий керівник – доцент Ольга Сидоренко).

Робота Діани Зубар та Анстасії Дєдової базувалася на результатах, здобутих студентками в процесі виконання науково-дослідної теми «Спеціалізована система медичного інформування та безпека особистості в умовах пандемій, криз, інших суспільних потрясінь: формування ефективної соціокомунікаційної моделі», що підтримується НФДУ.

Лейла Вишняк, ділячись емоціями від перемоги, зауважила, що призовим місцем завдячує керівникові Ользі Сидоренко, адже саме її настанови та підтримка в наукових пошуках допомогли отримати високий результат:

– Дуже цікаво було працювати над темою, особливо її практичною частиною –  порівняння подання матеріалів Сумськими та Ужгородськими мас-медіа. Не сподівалася на призове місце, але рада такому результатові.

Студенти кафедри германської філології потішили призовими місцями одразу в трьох галузях знань.

Дипломи І ступеня у галузі «Переклад» отримали Альона Коваленко (науковий керівник – професор Ірина Кобякова) та Валерія Рава (науковий керівник – доцент Антоніна Прокопенко).

Зі спеціалізації «Германські мови (англійська, німецька)» дипломом ІІ ступеня нагороджено Юлію Козлову (науковий керівник – доцент Олеся Єгорова), диплом  ІІІ ступеня отримала Дарина Мельник (науковий керівник – старший викладач Олена Овсянко).

Диплом ІІ ступеня із «Соціолінгвістики» завоювала Марія Руденко (науковий керівник – викладач Олена Назаренко)

Запорука успішної роботи – якісна взаємодія студента із науковим керівником. Олена Назаренко розповідає, що наукова співпраця із Марією Руденко розпочалася, коли дівчина навчалася на другому курсі. Студентка відгукнулася на заохочення викладача спробувати себе в науковій роботі.

– Уже тоді Марію приваблювала тема власних імен у кінодискурсі. Результатом стала участь студентки в конференції «Перекладацькі інновації». Продовжуючи тему далі Марія підготувала тези англійською мовою на конференцію факультету ІФСК. Однак робота на цьому не зупинилася – підбирався та оновлювався емпіричний матеріал, розширювалася теоретична база. Цього року, окрім філологічного напрямку, ми вирішили розробляти соціолінгвістичний. У співавторстві опублікували статтю у фаховому журналі. Нам хотілося показати власне практичне значення результатів дослідження для суспільства, і це вдалося. Марія професійно та дуже емоційно представила дослідження на конкурсі й отримала схвальні відгуки членів журі.

Студенти факультету ІФСК СумДУ – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузей знань і спеціальностей знають, що наукова робота потребує часу, старанності й наполегливості, але їх це не лякає. Вивчаючи наукову літературу, працюючи над емпіричним матеріалом та узагальнюючи результати досліджень вони підвищують свій професійний рівень, розвиваються як особистості й поповнюють скарбнички власних досягнень. Тож не варто боятися труднощів, віра у свої сили й старанна праця завжди приносять визначний результат.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.