Дата публікації:
31 березня 2021
Кількість переглядів:
711
Поділитися:

Лінгвістичний навчально-методичний центр кафедри іноземних мов факультету ІФСК СумДУ провів ХV Всеукраїнську науково-практичну конференцію студентів, аспірантів та викладачів «To Make the World Smarter and Safer». Захід відбувся 31 березня в онлайн форматі.

Робота конференції розподілялася за трьома секціями: «Інновації в медицині і сучасне життя», «Міжкультурна комунікація як інструмент взаєморозуміння у національному розмаїтті сучасного світу. Журналістика та мультимедійні технології», «Досягнення у сфері високих технологій для покращення життя у сучасному світі. Сучасне обладнання та прилади, що забезпечують високі життєві стандарти». Саме секція друга й зібрала представників факультету ІФСК.

Мета конференції: формування у студентів позитивної мотивації до вивчення іноземних мов; розвиток навичок науково-пошукових досліджень студентів та аспірантів; удосконалення вміння презентувати матеріали іноземною мовою; розвиток комунікативних навичок учасників конференції іноземною мовою із залученням широкого загалу учасників до дискусійних форм роботи з активним використанням іноземних мов; підготовка до участі в міжнародних конференціях; обмін досвідом проведення подібних заходів лінгвістичними центрами України.

– Хоча в цьому році конференція вперше проводиться онлайн, тим не менш, для учасників вона стала святом, – розповідає голова організаційного комітету, старший викладач кафедри іноземних мов Світлана Золотова. – Сьогодні молоді дослідники спробували себе в науці, використовуючи іноземну мову як інструмент викладення думок. Вони успішно впорались із завданням, – активно спілкувалися та ставили запитання англійською. Загалом ця мова для науки є дуже важливою, адже таким чином дослідники з усіх точок планети можуть обмінюватися досвідом і ділитися досягненнями.

Гостями заходу стали проректор із наукової роботи СумДУ Анатолій Чорноус, декан факультету ІФСК Олена Сушкова, завідувачка кафедри іноземних мов Наталія Таценко. У вітальному слові кожен із них побажав учасникам успіхів та відзначив важливість залучення молоді до наукової діяльності.

– Кожен рік з’являються люди, які вперше беруть участь у наукових заходах, і це насправді приємно. Такі форуми дуже корисні, бо молоді науковці мають змогу почути оцінки їхньої роботи від колег і викладачів, а відтак, покращити отримані результати та зробити певні висновки, – поділилася враженнями Олена Сушкова.

Учасники конференції зізнаються, що новий формат проведення заходу був доволі незвичним. Проте слухати маловідомі теми, які досліджували колеги, учасникам сподобалося.

Студентка спеціальності «Журналістика» Зореслава Шеденко бере участь у такій конференції вдруге. Говорить, що це досвід цікавий, адже писати тези українською – одна справа, а от іноземною мовою дещо складніше:

– Окрім того, що потрібно дотримуватися наукового стилю, варто враховувати граматичні й лексичні норми англійської мови. Підготовка потребувала кількох етапів: від написання плану майбутніх тез до створення мультимедійної презентації. Хвилювання перед виступом були, і це абсолютно нормально. Однак я радію, що погодилася виступити. Це такий собі вихід із зони комфорту – писати й говорити англійською на тему журналістики.

Тож студенти факультету ІФСК СумДУ не просто знають як «To Make the World Smarter and Safer», а й готові поділитися цим знанням із усією галактикою.

Каріна Чорнобук, студентка групи ЖТ-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.