Дата публікації:
29 березня 2021
Кількість переглядів:
464
Поділитися:

Викладачі факультету ІФСК СумДУ взяли участь в організації та проведенні II (регіонального) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України.

Конкурс проводився з 23 до 26 березня. Учасниками заходу стало близько 235 школярів, із яких 131 переміг у різних секціях. Саме їх оцінювали, давали слушні поради, наукові настанови й заряджали позитивом наші викладачі.

Так, у секції «Філософія. Соціологія. Релігієзнавство» роботи школярів оцінювали представники кафедри психології, політології та соціокультурних технологій: доктор політичних наук, доцент Адріана Костенко, кандидат педагогічних наук, доцент Олег Туляков, голова комісії – доктор філософських наук, професор Андрій Лебідь.

До складу журі секції «Німецька мова» увійшла кандидат філологічних наук, доцент кафедри германської філології Лариса Щигло.

Представники кафедри журналістики та філології оцінювали роботи з кількох гуманітарних напрямів. До складу конкурсної комісії секції «Зарубіжна література» увійшла доктор філологічних наук, доцент Ірина Жиленко. Кандидат філологічних наук, доцент Ганна Калантаєвська стала членом конкурсної комісії секції «Українська література». Роботи учасників секції «Літературна творчість. Фольклористика» оцінював старший викладач, редактор газети «Резонанс» Василь Чубур. Із майбутніми журналістами та знавцями цієї галузі працювали кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Тетяна Ковальова та голова комісії – доктор наук із соціальних комунікацій, доцент Володимир Садівничий.

Члени журі високо оцінили рівень поданих на конкурс робіт та відзначили, що  учасники обирають складні для сприйняття теми, але подають їх легко та зрозуміло.

– Захоплююсь активністю і креативністю усіх учасників конкурсу, – підкреслила Тетяна Ковальова.

Звертаючись до членів Малої академії наук України Андрій Лебідь зазначив:

– Ваші роботи є актуальними, цікавими та значущими як для нашого міста, так і для країни. Будьте супергероями для української та світової науки, адже наука – це не лише цікаво, а ще й корисно. 

Факультет ІФСК СумДУ вітає юних дослідників із успішним захистом наукових робіт і сподівається скоро побачити їх серед наших студентів.

Анна Кучеренко, студентка групи ЖТ-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.