Дата публікації:
28 березня 2021
Кількість переглядів:
580
Поділитися:

Студенти спеціальності «Журналістика» факультету ІФСК СумДУ взяли участь у Всеукраїнській онлайн-олімпіаді «Фейкотрощі». Захід відбувся у форматі брейн-рингу за підтримки інформаційного агентства «Без брехні».

У першому відбірковому етапі взяла участь і команда студентів-журналістів факультету ІФСК «Veritas». Змагалися вони з командами Національного університету «Львівська політехніка», Донецького національного університету імені Василя Стуса, Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця та Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Загалом участь у проєкті «Фейкотрощі» беруть більше 30 університетів.

Змагання проходили у п’ять турів, під час кожного з них учасники відповідали на запитання з фактчекінгу та виявляли маніпуляції у медіа на прикладі змодельованих практичних кейсів. На кожному етапі команда «Veritas» демонструвала впевненість і стабільність. У підсумку з різницею в 1 бал наші студенти посіли друге місце. Перемогу здобули представники Львівської політехніки.

Уміння виявляти фейки є одним із базових для сучасних медійників, і наші студенти це розуміють.

– Зараз гармата дезінформації та фейків чатує майже на кожному кроці, – говорить капітан команди «Veritas» Валерія Барикіна. – Тож «Фейкотрощі» є однією з ідеальних практик щодо їх викриття. Ми з командою плідно працювали майже півроку: готувалися до змагань, потоваришували між собою, разом із нашою кураторкою зняли крутезну відео-візитівку. Усі в команді – унікальні. Особисто я результатом повністю задоволена.

Кураторка команди, асистентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Юлія Коваль зазначила:

– Участь студентів у подібних проєктах – це можливість удосконалити знання з теорії, «прокачати» навички з фактчекінгу, що є важливою складовою в роботі журналіста. Наші студенти гідно представили свій факультет. Маю надію, що досвід стане корисним у їхніх майбутніх професійних починаннях.

#Найкращий_факультет_галактики вітає юних фактчекерів із вдалим стартом і значимим результатом! Бажає не зупинятися на шляху до професійних вершин!

Марія Рашевська, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.