Дата публікації:
23 березня 2021
Кількість переглядів:
1485
Поділитися:

Представники факультету ІФСК взяли участь у студентській конференції «Перший крок у науку», яку щорічно проводить Наукове товариство студентів (слухачів), аспірантів, докторантів і молодих учених СумДУ.

Цьогоріч формат конференції дещо змінено – робота секцій та голосування за переможців відбувалися в режимі онлайн.

Програма секції E «Філологія – Комунікації – Суспільство» нараховувала 52 доповіді та розподілилася на два дні конференції (18 і 19 березня). Голова секції – кандидат філологічних наук, доцент кафедри мовної підготовки іноземних громадян СумДУ, заступник декана факультету ІФСК з наукової роботи Марина Набок, секретар – аспірант, викладач-стажист кафедри германської філології СумДУ Віталій Степанов.

Перші наукові кроки – завжди цікаві та хвилюючі. Учасники добре підготувалися та, незважаючи на онлайн формат, гідно представили власні доробки. І, звичайно ж, із нетерпінням чекали на результати голосування. А самі результати – такі:

1 місце

Олена Заведенко, студентка СумДУ, група ЖТ-01 (доповідь «Рубрика «Суспільство» онлайн-версії франчайзингового журналу «Marie Claire Україна»).

2 місце

Аріна Столбцова, студентка Машинобудівного коледжу СумДУ, гр. 413 (доповідь «Віртуальна лексикографічна лабораторія «Мультимедійний словник  з інфомедійної грамотності»).

Мирослав Дерев’янко, студент Машинобудівного коледжу СумДУ, гр. 413 (доповідь «Особливості студентського телебачення: особливості функціонування МашTV»).

3 місце

Карина Ведмидера, студентка СумДУ, група ПР-91 (доповідь «Свавілля влади в оповіданнях «Мститель» А. П. Чехова та М. П. Арцибашева»).

Вікторія Внучкова, студентка СумДУ, група ПР-01 (доповідь «Фонетичні закони»).

Анастасія Веремієнко, студентка СумДУ, група ПР-01 (доповідь «Спілкування та комунікація в період карантину»).

Денис Глеба, студент СумДУ, група ІН-02 (доповідь «Forming Students’ Independence while Studying Remotely»).

–  «Перший крок у науку» – це одна зі сходинок до мрій, можливість отримати досвід, випробувати себе перед аудиторією, не тільки донести інформацію, але й зацікавити слухачів, – розповідає переможниця, студентка-журналістка Олена Заведенко. – Мені було цікаво послухати роботи інших та дізнатися щось нове для себе. Хочу зазначити, що конкуренція була серйозною, оскільки в кожного учасника тема дослідження актуальна й цікава. Якщо чесно – на перемогу не очікувала. А коли відверто – сподівалась і прагнула, аби довести собі, що зможу. Дуже вдячна всім, хто проголосував за мій виступ.

Студентка спеціальності «Філологія» Каріна Ведмидера бере участь у конференції вдруге. У цьому році дівчина отримала третє місце. Про свою участь у заході розповідає так:

– Готуюся завжди заздалегідь, зв’язуюся з викладачами, збираю матеріали. Це для мене відповідально: потрібно підібрати тему, дивитися, щоб не було плагіату. Завжди відчуваю велику відповідальність, адже потрібно добре себе показати та не підвести керівника.

Хоч головними суддями на конференції є самі учасники, велике значення для них має професійна думка «дорослих» науковців.

– Виступи вражали оригінальністю ідей, думок, свіжим поглядом на питання мовознавчого та літературознавчого характеру, аналізу контенту в новітніх і традиційних медіа та розгляду технологій створення медіаконтенту, – коментує голова секції Марина Набок. – Учасники конференції представляли й свої емпіричні дослідження з питань ґендерних стереотипів, дистанційного навчання та концепцій його впровадження, міжкультурної комунікації тощо. Дякую всім за участь та вітаю переможців! Подальших вам творчих звершень!

Що ж, перший крок зроблено, далі – велика наука з безліччю цікавих досліджень та відкриттів. Приємно, коли наші студенти розвиваються, ростуть й досягають успіху. А факультет ІФСК СумДУ завжди готовий створити умови для професійного й особистісного росту, допомогти та підтримати, незважаючи на те, який саме за рахунком це крок.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.