Дата публікації:
05 грудня 2020
Кількість переглядів:
1001
Поділитися:

Кафедра психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ провела традиційний конкурс «Соціальний ОСКАР». Оголошення переможців відбулося 1 грудня на каналі спеціальності  «Соціальна робота» в YouTube.

Започаткували конкурс у 2017 році. За мету ставилося закріплення в місті Суми традицій соціального розвитку, соціальної підтримки й толерантності. Також подія дає студентам спеціальності «Соціальна робота» розуміння змісту й престижу професії, оскільки демонструє приклад успішних її представників.

Цьогоріч конкурс дещо змінився, і не лише форматом проведення. Якщо в попередні роки за щоденну клопітку роботу, успіхи й інновації відзнаку отримували організації та установи, то нововведенням 2020 року стало відзначення окремих особистостей.

До організаційного комітету конкурсу входили викладачі та студенти спеціальності «Соціальна робота». Під час відбору номінантів звертали увагу на те, як саме люди, котрі займаються соціальною роботою, відповідають на виклики, пов’язані з сьогоднішньою ситуацією.

Одна з авторок проєкту, кандидатка педагогічних наук, членкиня Науково-методичної комісії МОН України за напрямом «Соціальна робота», доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Олена Купенко пояснила:

– Обираючи переможців конкурсу ми, в першу чергу, звертали увагу саме на тих людей, котрі в період пандемії не лише продовжують соціальну роботу, а застосовують для цього нові форми та підходи, розширюють спектр задля допомоги людям.

Олена Купенко також повідомила, що 15 студентів за два тижні опрацювали великий масив даних зі всіх можливих джерел в Інтернеті. Потім робоча група профільтрувала інформацію та виділила кілька претендентів у номінанти. На фінальній стадії оргкомітет заходу провів обговорення й обрав переможців.

Так, у номінації «Створення мереж допомоги» ними стали засновниця ГО «Катіп» Ксенія Гриник, голова правління ГО «Світоч» Борис Кулик та фахівчиня із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Березівської громади Ірина Понирко.

«Соціальний ОСКАР» у номінації «Згуртування громади» отримали директор ТОВ «НВП Екостандарт» Дмитро Наталуха та директорка Територіального центру соціального обслуговування Буринської міської ради Оксана Сергієнко.

Наразі організатори готують інтерв’ю з номінантами для детальнішого висвітлення їхньої діяльності. У подальшому планується онлайн-зустріч студентів із переможцями, аби ті поділилися своїм досвідом.

– Є дуже багато цікавих особистостей, котрі відмінно працюють у соціальній сфері. Хотілося б, щоб про них дізналося суспільство, – підсумувала Олена Купенко.

Факультет ІФСК СумДУ щиро вітає цьогорічних переможців та сподівається, що в майбутньому серед них будуть і наші випускники.

Анастасія Дєдова, студентка групи ЖТ-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.