Дата публікації:
25 жовтня 2019
Кількість переглядів:
475
Поділитися:

Студенти та викладачі кафедри германської філології де готують майбутніх знавців іноземних мов, факультету ІФСК СумДУ вишукано відсвяткували Міжнародний День перекладача.

Так, під час заходів завідувач кафедри, професорка Ірина Кобякова привітала всіх, а особливо студентів-першокурсників, із професійним святом, побажала гідної роботи та вручила тематичні подарунки. Вона також розповіла про одне з найважливіших досягнень кафедри цього року – відкриття аспірантури, куди й запросила випускників для подальшого навчання.

– Тепер наші студенти можуть упевнено підкорювати нові вершини, поглиблювати знання, розвивати перекладацькі навички та торувати шлях до науки, – підкреслила професорка Ірина Кобякова.

На святі були присутні експерти ради роботодавців за спеціальністю «Переклад». Зокрема представники ТОВ «АГНКС-Сервіс», яке постачає та встановлює газове обладнання в багатьох країнах та має потребу в кваліфікованих кадрах для перекладу інструкцій та листування з американськими партнерами. Директор Наталія Малюк привітала присутніх зі святом, висловила захоплення рівнем підготовки студентів-перекладачів та науково-методичним потенціалом кафедри, а також заявила про подальшу плідну співпрацю.

До привітань долучилися викладачі кафедри й випускники Галина Чередниченко – перекладач із 15-річним стажем, та Анна Решітько –викладач та аспірант.

Студенти груп ПР-91 та ПР-92 подарували присутнім невеличку концертну програму – майстерно декламували переклади віршів та виконували пісні.

Завершилась офіційна частина святкування новою традицією кафедри та усього факультету ІФСК СумДУ – покладанням квітів до скульптури «Пам’ятний знак загиблому студенту-воїну».

Олена Назаренко, викладачка

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.