Дата публікації:
17 жовтня 2020
Кількість переглядів:
1138
Поділитися:

Студентка факультету ІФСК СумДУ Анна Солдатенко (спеціальність «Психологія»), отримала іменну стипендію Верховної Ради України на 2020/21 навчальний рік, котра призначається студентам за особливі успіхи в навчанні та науковій діяльності.

– Це був звичайний ранок, я робила собі чай і готувалася до пари, – згадує стипендіатка особливий момент. – І тут надійшла звістка про отримання стипендії. Щастя було неймовірним! Аби вміла, пустилася б у пляс!

Різносторонність цієї дівчини просто вражає. Анна отримує паралельно другу освіту в СумДУ за спеціальністю «Філологія», бере активну участь у студентському житті – перший заступник студентського декана факультету ІФСК, староста групи, ще й встигає волонтерити.

За три роки навчання опублікувала шість тез і наукову статтю, сама проводить тренінги та лекції з психології для школярів, студентів і всіх бажаючих. Вчить міжособистісним комунікаціям, самопізнанню, вирішенню конфліктних ситуацій, командній роботі, психологічній гнучкості, тайм-менеджменту. На її рахунку вже десятки проведених заходів – студентські форуми, англомовний табір, школи тощо.

З вдячністю говорить Анна про людей, котрі її  надихають:

– Без наставників такого успіху не мала б. Усім, без винятку, викладачам кафедри ППСТ безмежно вдячна. Адже вони прекрасні фахівці та добрі наставники. У них є чого навчитися. Особлива вдячність Наталії Теслик, адже більшість моїх робіт виконані під її керівництвом.

На запитання, чим же так приваблюють психологія та наука, студентка відповіла:

– Ми вважаємо, що знаємо себе достатньо, але наша підсвідомість така ж незвідана, як космос, хоча й знаходиться набагато ближче – всередині нас. Вивчення психології – це дослідження невідомого, що викликає непідробну цікавість: дізнаватися більше та допомагати іншим.

Не можливо оминути увагою й захоплення стипендіатки: фотографує, грає  на гітарі укулеле, пише вірші, пісні, вивчає іноземні мови, час від часу практикує заняття з йоги та медитації.

Поділилася студентка-стипендіатка кількома секретами, котрі допомагають їй  у самоорганізації. По-перше, має велике значення планування. Анна організовує свою діяльність так, щоб усе встигати та не тонути у справах. Не менш важливим є відпочинок. Навіть якщо багато справ, але організм потребує відпочинку, краще на день-два повністю змінити вид діяльності. Це ефективніше, ніж працювати у півсили. Також для досягнення мети варто займатися улюбленою справою, адже важливо отримувати задоволення не тільки від результату, але й від процесу. І звісно, не потрібно розпилятися на різні справи, якщо не впевнений, що виконаєш їх якісно. А ще дуже важливо оточувати себе людьми та речами, котрі надихають.

Кредо студентки – не будувати очікувань, а насолоджуватися моментом «тут і зараз», намагатися взяти максимум від кожної зустрічі, заходу, практики чи роботи.

#найкращий_факультет_галактики пишається своєю студенткою та вітає зі знаковим досягненням. Ми вдячні Анні за її наполегливість і працелюбність. Приємно, коли наші зірочки з роками яскріють усе більше й більше!

Катерина Шестак, студентка групи ЖТ.м–01

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.