Дата публікації:
09 жовтня 2020
Кількість переглядів:
526
Поділитися:

На базі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ відбувся перший етап міжнародної школи «Медіаграмотність у регіонах України», що реалізується спільно ГО «Interlink Academy» (Німеччина, м. Гамбург) та ГО «МедіаКомпас» (Україна, м. Суми), за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні.

Основна мета проєкту – підготувати тренерів із медіаграмотності, удосконалити їхні знання та навички з проведення тренінгів.

Тренери школи – журналіст, дослідник і редактор Академії Deutsche Welle Ерік Альбрехт (Німеччина), журналістка Тетяна Мостіпан та громадський активіст Антон Проценко.

– Уже другий рік поспіль ми реалізуємо проєкт «Медіаграмотність у регіонах України», – зазначає проектний менеджер Interlink Academy Андреа Камбергс. – Цьогоріч, в умовах пандемії, нам довелося дещо змінити формат проведення: поєднуємо роботу учасників онлайн та їхні особисті зустрічі в аудиторіях, аби досягти наших освітніх цілей і не порушувати карантинні вимоги.  

Протягом чотирьох днів учасники школи, серед яких викладачі та вчителі з різних населених пунктів Сумщини, вивчали джерела інформації, фактчекінг, вчилися виявляти маніпуляції та пропаганду, розвивали критичне мислення.

– Відверто кажучи, дуже радий долучитися до проєкту й навчити людей орієнтуватися в інфопросторі, – поділився враженнями від роботи тренер Антон Проценко, – особливо в часи, коли онлайн захопив майже всі сфери життя, пандемія спровокувала нові хвилі маніпуляцій і з кожного боку бачимо політичну рекламу. Це як на дорозі, життєво важливо знати правила руху й оцінювати дії інших людей, аби не потрапити в халепу.

Потрібно також акцентувати увагу на тому, що Тетяна Мостіпан – аспірантка зі спеціальності 061 «Журналістика» СумДУ. Робота тренером у таких проєктах – це наочне втілення дуальної практичної підготовки докторів філософії, що діє й практично реалізується на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Далі учасників проєкту чекає дистанційний етап роботи, зокрема проведення ними тренінгів. А на завершення учасники й тренери знову зберуться Сумах, щоб підбити підсумки та домовитися про подальшу співпрацю.

Факультет ІФСК СумДУ продовжує розвивати міжнародну співпрацю. Попереду ще багато цікавих проєктів і тренінгів.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.