Дата публікації:
29 вересня 2020
Кількість переглядів:
775
Поділитися:

Факультет ІФСК СумДУ відчинив свої двері перед новими студентами. Вчорашні школярі, здолавши й переборовши вступні катавасії, уже роблять перші кроки до професійного становлення.

Поповнення наше значне, значиме, знакове! Шанобливу родину факультету ІФСК СумДУ, про що ми вже сповіщали, поповнило майже 170 талановитих, творчих, активних і щирих у своїй яскравості студентів. На шість освітніх програм бакалаврату зараховано 19 хлопців та 108 дівчат, тож ІФСК продовжує гордо нести звання «жіночого» факультету.

У беззаперечній більшості серед дівчат виявилися Анастасії – таких на першому курсі аж 12. Дещо в меншій, однак також у більшості, Марії, Дарини, Яни та Катерини. Звичайно ж, є першачки, чиї імена рідкісні не лише в університеті, але й у місті Суми.

– Ім’я для мене обирала мама, – розповідає студентка спеціальності «Психологія» Габріела Геутенко. – Воно означає «Божа твердиня». Мама дуже хотіла для доньки саме рідкісне ім’я. До того ж, я родом із Бельгії, хоча вже тривалий час живу в Сумах. Обравши факультет ІФСК СумДУ, втілила давню мрію. А вступ на психологію – реалізація любові до спілкування з людьми та прагнення допомагати у важких життєвих ситуаціях.

Спілкування з дівчиною наштовхнуло на думку, що саме її ДОБРОЗИЧЛИВІСТЬ стала головною у виборі майбутньої професії. Власне, цю якість ми часто помічаємо в наших студентів, адже робота з людьми вимагає неабиякої доброзичливості.

Що стосується імен хлопців, тут усе стабільно – вони майже не повторюються. Лише двічі у списках знайшлися Артем, Євген та Ілля.

Цікавою виявилася й цьогорічна географія приїзду першокурсників. Найбільше серед них випускників 23-ї, 7-ї та 10-ї шкіл міста Суми, а також шкіл Сумського району. З-поміж районів області найбільше першокурсників нам подарували Білопільський та Роменський. Є серед студентів і вчорашні школярі з Дніпропетровської, Луганської, Чернігівської, Запорізької, Полтавської, Миколаївської та Рівненської областей України. А найдовший шлях до факультету ІФСК подолав студент спеціальності «Філологія» Ахмед Алі, котрий приїхав до Сум з Єгипту.

– Мій батько бізнесмен, – розповідає студент. – Я не маю братів, і батько цілковито покладається на мене в роботі. Наразі наша компанія торгує з Німеччиною та планує розпочати торгівлю з Росією й Україною, а для цього необхідне знання мов, тож я й обрав таку спеціальність. Моя країна співпрацює лише з 7-ма університетами в Україні. СумДУ – один із них.

Про свої захоплення хлопець розповідає, що головним його хобі вдома була робота. Він вважає себе не надто соціальною людиною, тож більше полюбляє спілкування з тваринами – зміями, ящірками, крокодилами, займається верховою їздою. А свого найкращого друга, собаку, навіть привіз із собою до України.

Хоч наш першокурсник і не вважає себе соціальною людиною, але от ЦІЛЕСПРЯМОВАНОСТІ в нього точно вистачає. Сподіваємося, що саме ця якість допомагатиме Ахмедові робити подальші кроки до бажаної мети.

Із найвищим конкурсним балом на спеціальність «Менеджмент соціокультурної діяльності» вступила Анастасія Никоненко. Дівчина з дитинства захоплювалася кінематографом, тому й обрала таку спеціальність, адже вважає, що саме тут зможе розкрити свій творчий потенціал.

Те, що КРЕАТИВНІСТЬ фактично візитівка нашого факультету вже давно ні для кого не секрет. Спілкування з першокурсницею ще раз підтвердило цей факт.

– Обрала свою професію на факультеті ІФСК в СумДУ, адже університет користується авторитетом, має високий рейтинг і гарні відгуки студентів. Готувалася до ЗНО без репетиторів, окрім англійської мови. Вважаю, що добре скласти ЗНО допомогло старанне навчання в школі, – була відмінницею. В 11 ж класі просто навчалась у тому ж темпі, що й усі 10 років до того. Майбутнім абітурієнтам можу дати єдину пораду: не відкладайте підготовку до іспитів у довгу шухляду, якщо ви нічого ніколи не вчили, то навіть 3–4 репетитори за півроку до ЗНО вам не допоможуть.

На спеціальність «Філологія» з найвищим балом вступила Дарина Щербак. Однак дівчина цікава не лише своїм прагненням до навчання. Час від часу вона відвідує притулок для тварин і допомагає волонтерам, адже вважає, що тварини – наші друзі. Пишається тим, що її домашній улюбленець, кіт Кузя, також із притулку. 

– Ким я хочу стати, зрозуміла ще в дитинстві, – розповідає Дарина. –  Професія перекладача приваблює найперше навичками володіння іноземною мовою та використання цих знань на практиці. Така діяльність відкриває багато можливостей, а також дає мету для саморозвитку.

На питання, чому саме факультет ІФСК СумДУ, першокурсниця не замислюючись відповідає:

– СумДУ – один із лідерів серед університетів України. Тут є багато можливостей, що дозволяють проявити себе в різних видах діяльності. А ІФСК – просто найкращий факультет галактики.

Про підготовку до ЗНО Дарина розповідає, що розпочала її ще з 10 класу. Великий внесок у підготовку зробили вчителі, котрі викладали обрані дівчиною предмети, а також самотужки наполегливо навчалася. Всім рекомендує правильно розподіляти час для навчання, відпочинку чи занять спортом.

Тож у навчанні дівчині допомагає не лише ОРГАНІЗОВАНІСТЬ, але й інша якість, котру неможливо залишити поза увагою – ДОБРОТА. Такі вони, наші студенти, завжди готові допомагати, особливо тим, хто потребує цього найбільше.

Найвищий конкурсний бал серед першокурсників спеціальності «Журналістика» має Артем Король.

– Мої особисті пригоди ЗНОшника виявились реально кумедними, – поділився спогадами майбутній журналіст. – Вони дуже різняться від моєї ідеальної стратегії складання іспиту. Відразу скажу – не відкладайте навчання на потім! Тепер спогади. На календарі 12 березня: розпочався карантин, до школи не йти, можна спати трохи довше. «Трохи» затягнулося аж до 1 червня, коли у вікно вскочили перші літні промені сонця. Саме тоді здригнувся та зрозумів, що цей місяць пройде під гаслом «менше сну – більше книг». Саме так і сталося: почав наполегливо готуватися, працюючи 23/7. Єдину годину, котра залишалася на відпочинок, приділяв своєму захопленню, хоббі, улюбленому заняттю – футболу. Це те, від чого я шаленію! Це любов із самого дитинства й, безперечно, на багато років. Власне, обрав журналістику також через футбол, тому що дуже хочу пов’язати життя з грою мільйонів і перебувати у вирі спортивних подій щодня.

Хоч Артем і зізнається, що за часів карантину «поспав трохи довше», але його ПРАЦЬОВИТІСТЬ допомогла вчасно зібратися та добре скласти іспити.

… #найкращий_факультет_галактики лишень розпочинає знайомство зі своїми першокурсниками. Попереду довгий шлях навчання та студентського життя – цікавого й дуже активного. За цей час сьогоднішні новачки встигнуть проявити ще не одну свою унікальну якість, а факультет ІФСК СумДУ неодмінно допоможе досягти бажаної мети.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.