Дата публікації:
04 квітня 2020
Кількість переглядів:
471
Поділитися:

Студентки-перекладачки факультету ІФСК СумДУ здобули перемогу в ІV Міжнародному студентському конкурсі перекладу, що проводився на базі факультету іноземної філології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

На конкурс «Переклад як засіб актуалізації етномовних картин світу» свої роботи подали 109 учасників із різних областей України. Студенти #найкращого_факультету_галактики також активно долучилися до цієї події, тож маємо 4 перемоги. 

У​ номінації ​«Кращий переклад поетичного твору з англійської мови на українську (російську для іноземних студентів)» I​ місце ​отримала ​Юлія Лазуткіна ​зі своєю інтерпретацією віршу Едгара Геста «See it through». 

У номінації «Кращий переклад музичного англійського хіту на українську мову (російську для іноземних студентів)» маємо одразу 3 призових місця. 

За переклад пісні Джона Ледженда «All of me» ​Аліна Луцковська ​здобула ІІ місце, а Лілія Даниленко ​та ​Алла Великодна ​розділили ІІІ місце. 

Враженнями від участі в конкурсі поділилася переможниця Юлія Лазуткіна:

- Участь у ІV Міжнародному студентському конкурсі «Переклад як засіб актуалізації етномовних картин світу» взяла за порадою викладача Світлани Баранової. Художній переклад завжди викликав у мене цікавість, а тим паче - переклад поезії, адже я намагаюся писати власні твори. А тут ще й такий мотиваційний вірш, сповнений любові до життя та незламного духу! Перекладала із задоволенням, тому й вийшло гарно. Надзвичайно вдячна журі конкурсу за таку високу оцінку моєї роботи, а викладачам рідної кафедри германської філології - за знання, що дозволили досягти результатів.

Факультет ІФСК СумДУ вітає переможниць! Сподіваємося, що участь у подібних заходах стане для дівчат гарним поштовхом активно розвивати свої таланти та досягати нових творчих вершин.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.