Дата публікації:
16 березня 2020
Кількість переглядів:
501
Поділитися:

Викладачі й аспіранти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ відвідали зустріч із головою Експертної ради роботодавців, представником Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Сумській області Ларисою Якубенко.

На зустрічі 12 березня Лариса Леонідівна розповіла присутнім про інформаційний простір Сумської області, його динаміку, проблеми та шляхи вирішення.

Наразі однією зі специфічних рис інформаційної мапи Сумщини є найдовший у державі кордон із Російською Федерацією. Як наслідок – багаторічна експансія російських телеканалів та радіостанцій. Крім того, недостатньою є кількість веж – всього чотири, у Шостці, Білопіллі, Сумах і Тростянці, що призвело до наявності зон низької інформаційної насиченості. Не менш важливий аспект – дисбаланс між охопленням телевізійним сигналом міського та сільського населення.

Під час презентації спікерка акцентувала увагу на темах переходу радіогалузі на FM мовлення, телемовлення – з аналогового на цифрове, а також ознайомила з особливостями кабельних та супутникових технологій.

Перевагами переходу з аналогового мовлення на цифрове є збільшення кількості телеканалів до 32, безкоштовний прийом телеканалів, зменшення дисбалансу між охопленням телемовлення сільського та міського населення. Для подальшого розширення мережі на всі території області планується встановлення додаткових цифрових передавачів.

Підсумовуючи свою доповідь, Лариса Якубенко відзначила, що наразі спостерігається позитивна динаміка у подоланні існуючих проблем. Зокрема планується запровадження знижок для радіо та кабельних мовників та  впровадження змін до законодавства для ліцензування тимчасового мовлення на прикордонних територіях за прискореною процедурою, а також створення загальнодержавного мультиплексу.

Зустрічі з роботодавцями є традиційними для факультету ІФСК СумДУ, оскільки залучення до організації освітнього процесу професіоналів-практиків та експертів галузі є невід’ємною складовою формування освітньої програми, спрямованої на якісну підготовку майбутніх фахівців.  

Катерина Шестак, студентка групи ЖТ-61

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.