Дата публікації:
28 лютого 2020
Кількість переглядів:
945
Поділитися:

23 лютого в Конгрес-центрі СумДУ відбулася ХІ наукова конференція «Перший крок у науку», учасниками якої стали студенти та учні старших класів. Не оминула подія й #найкращий_факультет_галактики.

Цьогоріч наш факультет прийняв рекордну кількість заяв від учасників – понад 70, тому ІФСК представляли в двох секціях – «F» та «G». Відповідно й перші місця завоювали двоє учасників – студентка групи ЖТ-81 Хорошева Єлизавета з виступом «Іміджі президентів України: порівняльний аналіз» та студентка групи ЖТ-91 Іванченко Анастасія з не менш цікавою доповіддю «Лідери мас на прикладі білого братерства».

Хорошева Єлизавета вже другий рік поспіль не здає позиції на конференції:

– Моя спеціальність тісно пов'язана з професією іміджмейкера, – каже Єлизавета, – тому було цікаво досліджувати саме іміджі політиків. Взагалі, я отримала дуже класні враження від заходу, адже хвилювалася та раділа одночасно. Першокурсникам раджу не боятися та заздалегідь готувати промову, аби гарно її вивчити та не читати з папірця.

Своїми враженнями та думками щодо цьогорічної конференції поділився голова НТСА факультету ІФСК Вадим Яременко:

– Я вперше проводжу захід такого рівня та масштабу, але враження дуже позитивні. Багато учасників добре підготувалися та дійсно продемонстрували компетентність у своїх темах, не боялися публічного виступу, поводили себе як справжні науковці. В декого відчувалася справжня харизма та навички, які в майбутньому будуть потрібні для більш серйозної роботи. Саме такий «перший крок» дозволяє закласти фундамент, який у подальшому допоможе зробити гарну кар'єру в науці.

Теми, що стосувалися секції «Філологія-суспільство-комунікації», зацікавили й представників інших факультетів. Своїми думками щодо конференції та подальших планів у науці поділився студент групи МЦ.м.-808і Алананнбех Баха Алдін Нассер:

– Було цікаво. Я почув виступи інших студентів. Особливо запам'яталася доповідь про соціально-правовий аспект легалізації легких наркотиків. Взагалі, я гарно провів час. У майбутньому також бажаю займатися наукою, досліджувати різні теми. Дуже хочу, щоб українці більше дізналися про арабський світ.

Надзвичайно важливою для всіх учасників конференції є підтримка їхніх керівників. Секретами заохочення студентів та враженнями від цьогорічного «Першого кроку в науку» поділився доцент кафедри ППСТ Володимир Семенов:

– Заохочувати студентів – мабуть, найпростіше, адже я завжди ставлю в регламенті п'ять рейтингових балів за науково-дослідницьку роботу та пояснюю, що це справді потрібно. З кожним студентом, який подає тези, я працюю окремо, іноді правлю по кілька разів. І як результат – призові місця. Враження? Скажемо так, я пробув на конференції з самого ранку до завершення. Захід пролетів дуже швидко. Видно, що діти зацікавлені, вони побачили, що наука – це не так просто, але якщо працювати наполегливо, все вийде. Також студенти отримали досвід першого публічного виступу, бо коли вони сидять на парі – це одне, а коли виступають перед незнайомими людьми, відповідають на запитання, то вже зовсім інший рівень. Першокурсникам, у першу чергу, раджу не боятися, однак докладати багато зусиль. Наука випадковостей не схвалює. Як сказав Томас Едісон: «Геній – це один відсоток натхнення й дев'яносто дев'ять відсотків поту».

Сподіваємося, що «Перший крок у науку» став для багатьох студентів факультету ІФСК СумДУ тим самим поштовхом, який допоможе впевнено крокувати стежкою науки та робити нові відкриття. Знаємо точно, що конференція запам’ятається кожному, адже саме «перші кроки» дають підґрунтя для подальшого успішного навчання й поглибленого вивчення дисциплін, що подобаються.

Анастасія Дєдова, студентка групи ЖТ-82

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.