Дата публікації:
04 травня 2024
Кількість переглядів:
104
Поділитися:

Аспіранти факультету ІФСК СумДУ пройшли курс із академічного письма англійською мовою у межах спільного з чеським УПН проєкту «Платформа AgriSciences для розвитку науки в українських закладах вищої освіти».

Курс тривав 6 тижнів із березня до кінця квітня, в асинхронному режимі на платформі Canvas, та був спрямований на відпрацювання навичок академічного письма й підготовки наукової статті англійською мовою до публікації індексованими виданнями.

Розробник та керівник курсу – доцент кафедри іноземних мов та лінгводидактики Ірина ЛЯШЕНКО.

У курсі взяли участь молоді та досвідчені науковці з п’яти українських університетів. Також до курсу долучилися дослідники з Чеського університету природничих наук у Празі (CZU) – аспіранти факультету тропічних сільськогосподарських наук (FTA).

Від факультету ІФСК СумДУ участь в курсі взяли аспіранти спеціальності «Філологія» Марія РУДЕНКО та спеціальності «Журналістика» Артур ТАТЬЯНЧЕНКО.

– Хочу подякувати за знання, які я отримала в межах проєкту. Найбільше сподобалася гнучкість курсу, оскільки я могла виконувати завдання в зручний час. Важлива також різноманітність завдань – у нас були не лише вікторини, але й завдання для взаємоперевірки та письмові роботи. Тепер у мене є список лексики, яку зможу використати в майбутньому. І я дізналася різні лайфхаки про те, як я можу зробити свою статтю кращою та ціннішою. Дякую за цей курс і бажаю всім студентам успіхів у ваших майбутніх дослідженнях!, – поділилася враженнями від курсу Марія РУДЕНКО.

– Як початківець у цій галузі, я вважаю курс гарним і цікавим. Мої очікування були нижчими, ніж виявилося. Я знайшов багато нового для навчання. Зокрема, корисний став словниковий запас і відгуки колег, які часто включали деталі, яких я сам не бачив. Сподіваюся, що в майбутньому більше людей зможуть пройти цей курс і відкрити для себе щось нове, – зазначив Артур ТАТЬЯНЧЕНКО.

Після завершення курсу учасники отримали сертифікати про участь в академічній мобільності від Чеського партнера.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.