Дата публікації:
26 березня 2024
Кількість переглядів:
116
Поділитися:

Факультет ІФСК СумДУ долучився до всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», ініційованої державною установою «Український інститут книги». Протягом тижня, з 16 до 24 березня, на факультеті відбулась низка тематичних заходів, присвячених популяризації поезії.

Мета акції – консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії. Тема Тижня поезії – «дім». Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому».

21 березня, у Всесвітній день поезії, кафедра журналістики та філології спільно з бібліотекою СумДУ організувала поетичний круглий стіл. Програма заходу складалася з трьох блоків: знайомство із біографією й творчістю поетів-ювілярів 2024 року, нагородження переможців поетичного конкурсу, а також – літературний бієнале від бібліотеки СумДУ. Учасниками круглого столу стали викладачі та студенти кафедри, а також студенти інших спеціальностей університету, небайдужі до поетичного слова. Модерувала захід професорка кафедри журналістики та філології Ірина ЖИЛЕНКО.

Переможницею поетичного конкурсу стала студентка спеціальності «Журналістика» Юлія Колодич, друге місце посів студент спеціальності «Нанотехнології та біомедичні системи» Євген СТРИЖЕНКО, третє місце – студент спеціальності «Автоматизація, комп'ютерно інтегровані технології та робототехніка» Даніл КУРЧЕНКО.

– Цей конкурс став для мене таким собі поштовхом. Спочатку я "спіймала" натхнення, коли дізналась тематику заходу. А вже потім – надихнулася  перемогою: після тривалої паузи захотілося писати далі, адже побачила, що моя поезія цікавить інших. Дуже вдячна організаторам за проведення конкурсу. Такі заходи не дають забувати, що культура – на часі! – поділилася враженнями переможниця Юлія Колодич.

На кафедрі германської філології факультету ІФСК СумДУ також відбулись заходи, приурочені до Національного тижня поезії.

Викладачка кафедри германської філології Анна ЗІНЧЕНКО разом зі студентами спеціальності «Філологія» реалізували творчий поетичний проєкт «Я», що складався з двох частин: створення поетичного твору й експерименти з візуальними формами представлення.

Анна Зінченко говорить, що цей проєкт мав на меті не лише познайомити студентів із поетичним твором як результатом роботи іншого автора, але й спробувати самовиразитися через нього засобами інших мов (англійської та німецької). Тематично проєкт орієнтований на самоідентифікацію та самоаналіз: студенти пробували знайти відповіді на важливі особистісні питання та виразити їх, експериментуючи із візуальним представленням поетичних творів.

– Мені неочікувано сподобалося експериментувати із поезією та її візуальним представленням. Проєкт «Я» продемонстрував, що для вираження своїх емоцій і думок не обов'язково шукати поетичну риму, адже кожен із нас в думках має свою власну. А ще дуже цікаво було пробувати візуальну поезію у рамках проекту: звичайні образи, як виявилося, можуть якнайкраще відобразити сутність моїх думок, – зазначила студентка спеціальності «Філологія» Єлизавета ЛИСЕНКО.

#найкращий_факультет_галактики бажає всім шанувальникам поетичної творчості продовжувати розвиватися, розкривати власний талант і знаходити для себе нові улюблені поетичні твори.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.