Дата публікації:
20 березня 2024
Кількість переглядів:
111
Поділитися:

Команда, до складу якої увійшли студенти факультету ІФСК СумДУ, стала однією з трьох переможців форуму студентських ідей «Sumy: reinvent», що проводився 11-15 березня у Сумах.

Організатори заходу – ГО «Цукр» та Сумський державний університет, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Учасниками заходу стали 100 сумських студентів, серед них у складі кількох команд – і представники різних спеціальностей факультету ІФСК.

Гасло форуму: «Твої ідеї – майбутнє міста. П’ятиденний захід був націлений на підтримку та розвиток студентських ідей, які допоможуть розвивати Суми. На офіційне відкриття завітав ректор СумДУ Василь КАРПУША. Він наголосив, що вперше за довгий час синергія між університетом, студентами та містом може стати масштабною. Так і сталося. 

Першого дня на форум завітали гості зі всієї України, які поділилися із учасниками своїм досвідом та мотивацією. Після цього 20 команд разом із досвідченими менторами працювали над своїми проєктами. У фіналі комісія оцінила виступ кожної команди та визначила трьох переможців.

Команда «Новий подих» у складі студенток-журналісток Юлії КОЛОДИЧ, Ірини ТРАЧУК, студентки спеціальності «Соціальна робота» Альони КУДАКОВСЬКОЇ, а також представників спеціальності «комп'ютерні науки» Андрія СУРГАНА та Євгенії ЗУЄВОЇ представила проєкт простору для літніх людей і за результатами оцінювання журі увійшла до трійки лідерів форуму.

Учасники форуму поділилися своїми враженнями:

– Я взяла участь у форумі, бо це був крутий шанс познайомитися й поспілкуватися з однодумцями. Виокремити щось, що сподобалось найбільше – складно, бо все було дуже круто, усе добре організовано. Нові знайомства, атмосфера яка панувала на заході, ментори, спікери, моя команда – все дуже надихало і дало поштовх до роботи. Емоції від призового місця звичайно ж позитивні, і це дає ще більшого натхнення працювати над нашої ідеєю і втілювати її в життя. – поділилася враженнями Альона КУДАКОВСЬКА.

Та не тільки переможці отримали позитивні враження від форуму, абсолютно всі учасники знайшли щось корисне для себе – нові знайомства, знання, натхнення, досвід.

– Мені надзвичайно сподобався захід, стільки класних, молодих, ініціативних людей давно не збиралось разом. Приємно, що нас так багато і ми  об'єднані спільною метою — покращити наше місто. За цей час я встигла познайомитися з цікавими людьми, навчилась писати проєкти, захищати їх перед комісією і просто поповнила свою скарбничку знань важливими та актуальними вміннями й навичками,  – відмітила учасниця форуму, студентка спеціальності «Політичні технології та аналітика» Катерина МУРАШКО.

Враженнями поділилися і члени журі форуму. Зокрема, доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Микола НАЗАРОВ, зазначив: 

– Захід є унікальним для міста Суми, також дуже важливий час проведення. Під час війни думати про майбутнє міста, де живеш, це абсолютно правильно. Ідея «Цукру» та Сумського державного університету з організації цього форуму – на часі! Абсолютно різна тематика проєктів і всі вони об’єднані щирим бажанням молоді зробити місто кращим!

#найкращий_факультет_галактики бажає студентам продовжувати свій шлях та невпинно розвиватись разом із містом!

Юлія Колодич, студентка групи ЖТ-31

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.