Дата публікації:
21 січня 2024
Кількість переглядів:
211
Поділитися:

18 січня на факультеті ІФСК СумДУ відбулись збори трудового колективу, на яких декан факультету Олена СУШКОВА відзвітувала про роботу структурного підрозділу за 2023 рік.

За  традицією розпочався захід із вручення дипломів переможцям конкурсу «Кращий викладач очима студентів». Цьогоріч дипломи першого ступеня отримали семеро викладачів факультету, відзнаки переможцям вручав ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Кращим науково-педагогічним працівником факультету стала старший викладач кафедри германської філології Антоніна ПРОКОПЕНКО.

У своїй доповіді Олена Cушкова змістовно та доволі самокритично зупинилася на окремих показниках діяльності факультету, представила основні цифри.

Відповідно до звіту декана за 2023 рік, спостерігається збільшення контингенту студентів у порівнянні з минулим роком. На перший курс бакалаврату на всі спеціальності зараховано 147 осіб.

Стабільно збільшується набір на навчання за другим (магістерським) рівнем освіти. Зокрема, цьогоріч до магістратури зараховано чотирьох іноземних студентів, відповідно – зріс показник викладання профільних дисциплін англійською мовою. 

Значущим здобутком 2023 року стала акредитація освітніх програм «Організаційна психологія» й «Політичні технології та аналітика» за другим (магістерським) рівнем. Відкрито дві сертифікатні програми в магістратурі з журналістики.

Відбувся захист дисертації на здобуття вченого ступеня «доктора наук», продовжилося створення разових рад для захисту здобувачів ступеня «доктор філософії» за спеціальністю «Журналістика».

Потужною є навчальна діяльність на факультеті. Викладачі факультету ІФСК СумДУ здобули два з чотирьох призових місць конкурсу «Педагогічні інновації СумДУ». Усі проєкти, що брали участь у змаганні, реалізовані на практиці.

У своїй доповіді Олена Сушкова також зазначила, що в 2023 році СумДУ вперше прорейтингований за галуззю «Соціальні науки» (топ 501-600) рейтинговою агенцією Times Higher Education. Значущий внесок у це зробили кафедри факультету ІФСК. Також декан акцентувала увагу на успішній реалізації наукового напряму «Гуманітарні науки та мистецтво».

Загалом на факультеті виконано або виконується 28 міжнародних грантових програм, що вдвічі більше, ніж торік. Плідною залишається діяльність на ниві виконання індивідуальних грантів. Варто відзначити, що у виконанні госпдоговірних НДР та наукових грантів наразі задіяні всі без винятку кафедри факультету. Значущу перемогу цьогоріч отримала кафедра іноземних мов та лінгводидактики – перемогу в конкурсі від Національного фонду досліджень України.

Успішною була й наукова робота зі студентами, зокрема це демонструє високий рівень підготовки випускних кваліфікаційних робіт. Позитивним став експеримент із залучення до співкерівництва кваліфікаційними роботами представників галузей.

Факультет ІФСК наростив показники академічної мобільності студентів та НВП. Основним форматом академічної мобільності, як і в попередні роки, залишається віртуальна. Маємо показники не лише вихідної, але й вхідної мобільності – чисельність іноземних студентів-учасників академмобільності на факультеті ІФСК СумДУ склала 90 осіб.

Приємно відзначити той факт, що факультет повернув колишню славу в позанавчальній активності студентів. Протягом року відбулась низка цікавих заходів, учасниками якої стали як студенти, так і викладачі факультету.

Завершила свій виступ Олена Сушкова планами на 2024 рік.

– Давайте протягом поточного року підтримувати одне одного на шляху подолання перешкод і реалізації найамбітніших планів, – закликала декан присутніх на звіті.

Своїми думками з приводу досягнень факультету в 2023 році, а також баченням планів на майбутнє поділилися завідувачки кафедр Андріана КОСТЕНКО, Світлана БАРАНОВА, Наталія ТАЦЕНКО та Ольга СИДОРЕНКО. Усі позитивно оцінили діяльність декана в 2023 році.

Побажання до подальшої діяльності факультету висловив і ректор СумДУ Василь КАРПУША. Він зазначив:

– Факультет іноземної філології та соціальних комунікацій – важливий структурний підрозділ у складі класичного ЗВО, яким є СумДУ!

Подробиці й деталі звіту декана та найголовніші показники роботи факультету ІФСК СумДУ за 2023 рік подані в презентації.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.