Дата публікації:
20 грудня 2023
Кількість переглядів:
168
Поділитися:

Журналістки-першокурсниці факультету ІФСК СумДУ 13-15 грудня завітали до столиці, де взяли участь у триденній «Школі фактчекерів», організованій Інститутом розвитку регіональної преси. Дівчата розповіли про нові знання, власні проєкти та яскраві моменти навчання.

У перший день учасники познайомилися з журналістами різних організацій та видань, дізналися про інструменти й алгоритми аналізу фактів, провели власні перевірки новин. Наступного дня обговорювали загрози інфополя та способи протидії їм. А на завершення – створювали власні проєкти на основі фактчекінгу.

–  Дуже корисний досвід, адже ми отримали багато практичних знань, нові знайомства. Найбільше мені сподобалося бути в ролі фактекерки особисто: аналізувати свою інформаційну бульбашку, створювати проєкт разом із колегами. Я спробувала себе у новому напрямку та отримала дозу натхнення й ідей, які обов'язково буду реалізовувати, – поділилась своїми враженнями студентка-журналістка Юлія КОЛОДИЧ.

Про свій досвід участі у Школі розповіла і староста групи першокурсників Софія КОСТЕНКО:

– Відвідати «Школу фактчекерів» стало одним із моїх найкращих рішень. Заняття відкрили, так би мовити, «завісу» розслідувальної журналістики, яскраво продемонстрували – з чого можна почати фактчекерську і розслідувальну діяльність. Я здобула чимало нових знань, навичок та встановила горизонтальні зв‘язки із колегами з інших регіонів. Впевнена, що у майбутньому це стане мені в нагоді.

Студенти #найкращого_факультету_галактики невпинно розвиваються та шукають нові шляхи поліпшити свою професійну майстерність і отримати нові знання.



Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.