Дата публікації:
08 грудня 2023
Кількість переглядів:
225
Поділитися:

Молодіжна організація «Українські студенти за свободу» провела дводенний форум «Liberty future for Ukraine». Студенти факультету ІФСК СумДУ також взяли участь у заході.

«Українські студенти за свободу» (УСС) - громадська організація, одним із осередків якої є місто Суми. Активісти проводять масштабні проєкти по всій Україні. Цього разу саме в Конгрес-центрі СумДУ УСС організували форум «Liberty future for Ukraine», на якому зібрали близько сотні студентів.

Першого дня було проведено шість лекцій, на яких учасники дізналися про формування корупції та методи її подолання, обговорили тему неформальної та приватної освіти і дізналися, як Україні перестати бути бідною. Наступного дня спікери розповіли про значимість незалежних ЗМІ та роль громадських організацій у житті країни. У кінці відбулася панельна дискусія на тему: «Що заважає українцями бути щасливими?».  

Перекладачка та членкиня студентського самоврядування Дар’я Медведь зазначила, що форум є чудовим способом едукації населення, а також дуже цікавим та корисним досвідом.

Своїм досвідом участі в форму поділилася й студентка-журналістка Софія Костенко:

 ̶  Дуже круто, що в нашому місті, та і загалом в Україні, проводять такі просвітницькі заходи. Вони мають вагомий вплив на формування свідомості у молоді, розвивають, а також дають потужний поштовх до корисної та ефективної діяльності. У цілому – я в захваті.

«Українські студенти за свободу» повідомили, що будуть продовжувати свою просвітницьку діяльність і наступного року, тож, #найкращий_факультет_галактики готовий долучатися до наступних заходів неформальної освіти.

Юлія Колодич, студентка групи ЖТ-31

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.