Дата публікації:
07 грудня 2023
Кількість переглядів:
190
Поділитися:

Асистентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Марина САДІВНИЧА взяла участь у міжнародному стажуванні в Чеській республіці за програмою «Підготовка молодих журналістів та специфіка роботи регіональних медіа в Чехії та Україні», з 27 листопада до 1 грудня.

Стажування відбувалося в межах міжнародного проєкту «Підвищення якості підготовки молодих журналістів в Україні» від Асоціації з міжнародних питань Чеської республіки (Asociace pro mezinárodní otázky/Association for International Affairs). Учасницями освітньої поїздки стали тринадцять викладачок із різних університетів України.

Програма стажування була надзвичайно насиченою та передбачала активності в трьох містах – Празі, Відні та Брно. Під час поїздки учасниці зустрілися із представниками медійної спільної з України та Чехії, зокрема медіаексперткою Комісії з журналістської етики Тетяною ЛЕБЕДЄВОЮ, представницею команди видання Texty.org.ua Галиною ПАСТУХ, експерткою українського медіацентру у Відні Оксаною СТАВРО, а також шеф-редактором інтернет-медіа Брненська пліткарка (Brněnská drbna) Міхалом ШТЯСТНИ та журналісткою газети Deník N і викладачкою університету Масарика Яною УСТОГАЛОВОЮ. Відвідали редакції Чеського радіо та Чеського телебачення Брно, де познайомилися з особливостями роботи регіональних представництв суспільних мовників, побували на кафедрі журналістики університету Масарика, поспілкувалися з представниками пресслужб адміністрації Південно-Моравського краю та університету Масарика.

Наприкінці поїздки представниці українських ЗВО побували в штаб-квартирі Радіо Свобода в Празі, де зустрілися з головною редакторкою української редакції Мар’яною ДРАЧ.

– Щаслива, що мала нагоду взяти участь у стажуванні. Цікаво було порівняти як працюють регіональні медіа в Україні та Чехії, познайомитися з діяльністю пресслужб, а також оцінити особливості підготовки майбутніх журналістів. Впевнена, що досвід, отриманий під час поїздки, стане в нагоді в різних аспектах моєї професійної діяльності, – зазначила Марина САДІВНИЧА.

Матеріали, зібрані під час стажування та участі в проєкті, будуть використані для підготовки навчальних дисциплін кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.