Дата публікації:
05 грудня 2023
Кількість переглядів:
225
Поділитися:

24 листопада відбулась онлайн-зустріч «Музика внє політікі», організована студентами-рекламістами та студентським самоврядуванням факультету ІФСК СумДУ в межах проєкту «Ворожу пісню не шукай вечорами».

Мета проєкту – проінформувати здобувачів освіти про негативні наслідки прослуховування ворожої музики, запропонувати альтернативу та просунути цікаві українські пісні.

Спочатку на зустрічі була представлена теоретична частина, де спікери коротко розповіли про вплив прослуховування російської музики на сучасну ситуацію в Україні. Закінчили лекційний елемент заходу порадами, де шукати нову та цікаву музику українською.

Далі присутні мали нагоду поставити організаторам запитання та  поділитися власними історіями щодо музики. Так, кілька студентів розповіли про те, як вони переорієнтувалися на прослуховування українських пісень, як шукали композиції, що відповідають їхнім унікальним смакам.

Завершили зустріч обміном музичними рекомендаціями, до якого долучилися майже всі присутні. З рекомендацій було створено плейліст «Ворожу пісню не шукай вечорами».

Враженнями від заходу поділилася студентка-журналістка Анастасія ЛУТЧЕНКО:

– На жаль ще є люди, які продовжують підтримувати культуру ворога. Вони й надалі слухають російську музику і не вбачають у цьому нічого поганого. Це питання треба порушувати. Тому я дуже рада, що є студенти та студентки, котрі пояснюють проблему та наводять чіткі факти. Насправді, було приємно послухати думки свідомих людей, їхні історії та ще отримати плейліст української музики. Із задоволенням завітала б ще на таку онлайн-лекцію.

Анна Оропай, студентка групи ЖТ-12

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.