Дата публікації:
22 листопада 2023
Кількість переглядів:
194
Поділитися:

13 листопада студенти-рекламісти факультету ІФСК СумДУ спільно з психологічною службою університету організували онлайн-акцію під назвою «Чорний квадрат». Суть акції полягала у тому, щоб студенти мали можливість анонімно поставити запитання про свій ментальний стан, на які згодом отримали відповідь від психологині Людмили КОЛІСНИК.

Своїм проєктом організатори вирішили допомогти студентам університету впоратися з різного роду психологічними проблемами, що трапляються у повсякденному житті.

Одна з авторок акції, студентка-рекламістка Жанна Мартищенко так описала історію створення «Чорного квадрату»:

– Наша команда довго думала над проєктом, який хотіла втілити в життя. Тому ми вирішили відштовхуватися від власних проблем, тих, які самі відчуваємо. Перше – це тривога. Саме така проблема була у всіх учасників команди. І ми намагалися її вирішити – читали книжки про тривогу, проходили курси, консультуватися з психологами. Так виникла ідея створити «Чорний квадрат», адже тривога – не єдина проблема, яка може виникати в людини. На меті проєкту було збільшити довіру до психологів та отримати відповіді на свої питання.

Учасники заходу торкнулися таких питань, як пошук сенсів, джерела мотивації, щирих емоцій та почуттів. Зокрема Людмила КОЛІСНИК наголосила на важливості індивідуальної терапії:

– Як психолог я розумію, що за кожним цим питанням стоїть ваша індивідуальна історія, ваша неповторність. І відповідь на кожне питання із цього циклу, об’єднаного одною темою, насправді в кожному окремому випадку мала би бути різна. В чому цінність консультативної роботи? Що ви приходите до психолога, і він говорить саме про вас.

Однак зустріч була насичена теоретичними відомостями та підґрунтям для подальшої роботи над психічним здоров’ям. Деякі учасники в ході розмови змогли зрозуміти причини своєї проблеми та отримати вичерпні відповіді на важливі запитання.

Враженнями поділився учасник акції Олександр Колесников:

– Особисто для мене ця зустріч була дуже корисною, адже завдяки цій акції та Людмилі Олексіївні я по-справжньому передивився для себе багато речей, які не цінував або просто не звертав на них увагу. Наприклад, моєю головною проблемою було те, що я не розумів, чого більшість часу я прокидаюсь з поганим настроєм, і причиною тому було те, що я пізно лягав спати та не слідкував за якістю свого сну.

Наприкінці заходу організатори, запрошена психологиня та учасники поділилися фідбеком та висловили сподівання зустрітися ще раз.

Захар Ювко, студент групи ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.