Дата публікації:
29 вересня 2023
Кількість переглядів:
386
Поділитися:

Традиційно напередодні Всеукраїнського дня бібліотек  відбулося знайомство першокурсників (групи ПР-31, ПР-32, ЖТ-31) факультету ІФСК СумДУ з Сумською  обласною універсальною науковою бібліотекою. Екскурсія відбулася за сприяння професорки кафедри журналістики та філології Ірини ЖИЛЕНКО. На зустрічі також була присутня кураторка групи ЖТ-31 асистентка Олена ІЩЕНКО.

Студенти-першокурсники почули історію бібліотеки, змогли переконатися в її сучасності, адже у наш час це не просто споруда, в якій зберігаються книги, – це високотехнологічний інформаційний центр. Студенти прогулялись прекрасним холом, помилувались інтер’єром, відвідали відділи іноземної літератури та краєзнавчий, читальну залу, де дізнались про раритетні видання та книжкові новинки, навчилися працювати з каталогом, ознайомилися з методами пошуку інформації у книжкових та електронних виданнях.

Студенти у захваті від екскурсії, про що свідчить низка відгуків:

Варвара Бурмістрова, ПР-31: Мені дуже сподобався наш візит до Сумської обласної наукової бібліотеки, оскільки він, по-перше, був цікавим та інформативним, а по-друге, подарував багато приємних емоцій. Більш за все вразили величезна підбірка літератури багатьма мовами для різних рівнів вивчення та показали найстаріші книги з бібліотечної колекції.

Юлія Шепіль, ПР-31: Особливо мене вразили історії про велику книжкову базу бібліотеки, історія її створення та легенди, які «живуть» навколо цієї книгозбірні. Також приємно здивувало книгосховище, яке містить незчисленну кількість цікавої для будь-кого літератури.

Мілена Дудченко, ПР-31: Чесно кажучи, за все своє життя я була тільки кілька разів в одній невеличкій бібліотеці, тому потрапивши до обласної – відчула захоплення. Не розумію, чому раніше ніколи сюди не заходила.

Єлизавета Козлова, ПР-31:  Я й подумати не могла, що в нашому місті зберігається стільки раритетних книжок! Хоч це мій перший візит сюди, але я впевнена – не останній.

Поліна Кучмеєва, ПР-31: Розповідь про можливість спілкування з волонтеркою з США зацікавила мене, та за можливості я залюбки доєднаюсь до Speaking Club.

Олександра  Бойко, ПР-32: Дуже сподобалось! Було цікаво дізнатись більше про книжки й побачити ексклюзивні видання. Здивував Speaking Club та вечори настільних ігор. Дякую!

Юлія Колодич, ЖТ-31: Особисто я змінила думку про бібліотеку, адже зрозуміла, що це не просто місце збору старих книжок, а справжній портал, де відкривається купа можливостей. Особливо мене вразив відділ краєзнавства. Я б назвала це «раєм для журналістів». Упевнена – ще не раз повернуся в бібліотеку, щоб попрацювати чи корисно провести вільний час.

Олена Лобанова, ЖТ-31: Після відвідин обласної бібліотеки, мені відкрилось багато нового. Також сподобалися працівники бібліотеки, які провели нам чудову екскурсію.

Євгенія Галаган, ЖТ-31: Бібліотека вразила своєю величністю та розкішшю: дивовижний зовнішній вигляд, багато різних відділів, кожен із яких зачіпає по-своєму, та величезний вибір примірників, у яких можна знайти щось цікаве для себе. Привітні й чуйні працівники, яких приємно слухати, бо все ж таки видно, що вони люблять свою справу та пишаються місцем роботи. Ця бібліотека – місце, де справді можна відчути приємну атмосферу, інтелектуально та духовно розвинутись і знати щось, що справді буде тобі до душі.

Ірина Трачук, ЖТ-31: Працівниці бібліотеки щиро залюблені у свою справу, вони відкриті до співпраці задля спільної мети – розвитку нашої рідної Сумщини. Ресурси бібліотеки – справжній скарб для тих, хто прагне поглиблювати знання та розширювати світогляд. Упевнена – візит стане початком численних літературних подорожей та досліджень.

Не забуваймо, що інформаційні скарби завжди поруч і чекають на тих, хто прагне їх віднайти. Особливо ж для тих, хто обрав для здобуття освіти #найкращий_факультет_галактики.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.